See kook valmis nüüd küll imelihtsalt.. ainult kokku segamise vaev. Tulemus aga see-eest on külluslik ja uhke! Maitselt ja tekstuurilt meenutab see magus hõrgutis ilmselt nii mõnelegi kuulsat linnupiima. Hapud kirsid koogi põhjas lisavad magusale tasakaalu, kuid võid need vabalt ka retseptist välja jätta.
Selle piimakreemi-küpsisekoogi valmistamiseks kasutasin Tere kreemjat vaniljekisselli, mille maitses on korralikult vaniljemekki tunda ja mis kusjuures on ka täiesti laktoosivaba toode. Ja oh ma juba kujutan ette kui hästi maitseb see vaniljekissell suvel värskete maasikatega!
Piimakreemi-küpsisekook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 160 g klassikalisi kandilisi küpsiseid (kasutasin Kalevi rosinatega küpsiseid)
- 80 g võid
- Täidis:
- 600 ml Tere vaniljekisselli
- 200 g Tere hapukoort
- 45 g suhkrut
- 7 želatiinilehte
- 100 g kirsse (üles sulatatud)
- Kate:
- 100 ml Tere vahukoort
- 100 g maitsetsamata toorjuustu
- 1 spl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- šokolaaditükkidega ümmargusi küpsiseid või muid meelepäraseid küpsiseid
Juhised
Vooderda küpsetuspaberiga lahtikäiv koogivorm (18-20 cm). Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass koogivormi põhja ja aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.
Sega omavahel vaniljekissell, hapukoor ja suhkur. Leota želatiinilehti 5 min külmas vees. Kuumuta 4 spl vett väikeses potis keemiseni. Tõsta siis vesi tulelt eemale. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse kuni need on sulanud. Vala želatiinisegu peene joana kreemi sisse samal ajal hoogsalt segades. Sega kõik korralikult läbi. Jaota kirsid ühtlaselt küpsisepõhjale laiali ja vala peale kissellikreem. Lase 3-4 tundi külmkapis tarduda.
Vahusta omavahel toorjuust, vahukoor ja suhkrud kuni saad koheva kreemi. Tõsta kreem pritskotti ja kaunista kook kreemitutsukestega. Säti iga tutsu keskele murtud küpsisetükike. Puista koogile ja küpsisepuru ja serveeri.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
2 kommentaari
Krista
veebruar 22, 2022 at 8:32 p.l.Tere! Kui on zelatiin pulbri kujul, kas peaksin arvestama 2×7 ehk 14g?
admin
veebruar 22, 2022 at 8:44 p.l.Üldjuhul vastab 1 želatiinileht 1/2 tl (2,5g) želatiinipulbrile. Kuid soovitan siin kasutada ikkagi želatiinilehti, nendega on palju lihtsam 🙂