See kook on üks tõeliselt tummine kohupiimakook, mis meenutab lihavõttepühadele iseloomulikku magustoitu pashat. Tänu uutele Dorise sidruniküpsistele ja pasha kohupiimakreemile valmib see pashakook lihtsa vaeva ja väheste koostisosadega.
Röstitud mandlilaastudest saad koogile justkui väikese linnupesa kaunistuseks peale teha ja maitsvad marmelaadikuulid seal sees sümboliseerivad pisikesi lihavõttemune 🙂
Avastasin, et mul on siia blogisse tekkinud juba päris palju mõnusasid kohupiimakooke ja magustoite, mis kõik sobivad kaunistama kodust lihavõttelauda. Retseptid leiad siit- https://koogikontor.ee/tag/lihavotted
Viska pilk peale, äkki leiad endalegi midagi põnevat katsetamiseks 😉
Pashakook marmelaadikuulidega
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 250 g Dorise sidruniküpsiseid
- 30 g võid
- Täidis:
- 900 g Valio pasha kohupiimapastat
- 200 ml vahukoort
- 1 apelsini riivitud koor
- 2 spl sidruni mahla
- 3 spl mandlilaaste
- 200 g Fazeri marmelaadikuule
- 15 g (1 spl) želatiinipulbrit + 4 spl külma vett
- Kaunistamiseks:
- veel mõned Dorise küpsised ja marmeldaadikuulid
- röstitud mandlilaaste
Juhised
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda lahtikäiv koogivorm (24 cm) paberiga.
Suru küpsisemass vormi põhja ja aseta vorm 15 minutiks külma.
Tükelda marmelaadikuulid ja jaota põhjale laiali.
Tõsta suurde kaussi kokku kohupiimapasta, vahukoor ja peenelt riivitud apelsinikoor.
Vahusta kuni saad koheva kreemi.
Sega želatiinipulber väikeses potis külma veega ja lase u 5 min paisuda.
Sulata siis želatiinisegu madalal tulel pidevalt segades.
Lase paar minutit jahtuda.
Nirista želatiinisegu peene joana kohupiimasegu hulka samal ajal aeglasel kiirusel vahustades.
Sega nüüd kohupiimasegu hulka ka mandlilaastud ja vala siis täidis marmelaaditükkidega kaetud küpsisepõhjale.
Aseta kook 5-6 tunniks või üleöö külmkappi tarduma.
Eemalda kook vormist ja kaunista.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole