Keeksid, muffinid ja küpsetised

Teistmoodi vastlakuklid (GV, LV)

Teistmoodi vastlakuklid! Gluteeni- ja laktoosivabad vastlakuklid, mis said nimeks “muklid”, sest on oma olemuselt segu kuklitest ja muffinitest. Sisuks on mõnus kombinatsioon soolasest ja magushapust ehk maapähklivõist ja moosist. Tipuks kuhjaga vahukoort nagu vastlapäeval kombeks!

See lihtne retsept on sulle hea alternatiiv, kui soovid vastlakukliga maiustada, aga ei saa gluteeni ja laktoosiga hästi läbi 😊

Teistmoodi vastlakuklid

Prindi retsept
By Portsjonit: 5-6 tk Valmistusaeg: 30 min Küpsetusaeg: 15-20

Koostisosad

  • 2 muna
  • 150 g suhkrut
  • 150 g toortatrajahu
  • 150 g Tere laktoosivaba kohupiimapastat
  • 100 g Tere laktoosivaba võid
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • Sisu:
  • 200 ml Tere laktoosivaba vahukoort
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 5 tl maapähklivõid
  • 5 tl pohlamoosi või muud hapukat moosi

Juhised

1

Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber.

2

Vahusta munad suhkruga. Lisa hulka kohupiim ja sulatatud või. Lõpuks lisa kuivained ja sega kõik ühtlaseks. Jaota tainas pabervormidega kaetud muffinipesadesse. Küpseta 180 kraadises ahjus 15-20 min kuni muffinid on valmis. Lase jahtuda ja lõika muffinitel kõigepealt väike “katus” pealt ära. Seejärel tee väikese noaga muffin seest pisut õõnsamaks, et saaksid sinna sisse täidist panna. Täida nüüd augud seest maapähklivõi ja moosiga. Vahusta koor suhkruga kohevaks. Tõsta koor pritskotti ja kaunista muffinid koheva vahukoorega. Aseta muklitele õrnalt “katus” peale tagasi ja ongi valmis!

PS! Kui sa teed neid muffineid, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri