Vahel on nii, et lihtsuses peitub võlu. Just nii on nende pontsakate ja mõnusalt mahlaste muffinitega.
Õunte ja tumeda šoksi asemel võid neid vahelduseks poovida teha ka näiteks pirnide ja valge šoksiga. Samuti võid riisi-, maisi- ja kaerajahu segu nisujahu vastu välja vahetada, kui sulle pole oluline, et tulemus oleks gluteenivaba.
Õuna-šokolaadimuffinid
Prindi retseptKoostisosad
- 3 muna
- 75 ml keefirit
- 60 g võid
- 60 g rafineerimata suhkrut
- 2 tl vaniljepastat
- 50 g riisijahu
- 75 g maisijahu
- 75 g kaerajahu
- 50 g kaerahelbeid
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 2 hapumat õuna
- 60 g tumedat šokolaadi
Juhised
Sega omavahel kõik jahud, küpsetuspulber ja sool.
Sulata või.
Vahusta munad suhkruga, lisa keefir, vanill ja jahtunud sulavõi.
Haki õun väikesteks kuubikuteks ja tükelda ka šokolaad.
Lisa munasegule jahusegu, õuna- ja šokolaaditükid.
Sega kõik ühtlaseks tainaks.
Jaota tainas silikoonist muffinipesadesse või pabervormidega kaetud muffinivormi.
Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit kuni muffinid on mõnusalt pontsakaks ja kuldseks kerkinud.
PS! Kui Sa teed neid muffineid, siis ära unusta pilti teha ja seda hashtagiga #koogikontor jagada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 🙂
Kommentaare pole