Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Koogid

Õhuline kohupiimavorm mustikakisselliga

Mis saaks olla veel parem kui see lihtne ja kodune, kergelt nostalgiahõnguline kohupiimavorm. Kaaslaseks on siin metsmustikakissell, mida on mugav valmistada A.Vogel naturaalse metsmustikanektariga. Kusjuures üks pudel A.Vogel metsmustikanektarit sisaldab koguni 305 g küpseid marju!

See magustoit sobib imehästi üllatuseks headele isadele saabuval isadepäevahommikul.

Retsept valmis koostöös A.Vogel Eestiga.

Õhuline kohupiimavorm mustikakisselliga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8 Küpsetusaeg: 1 tund

Koostisosad

  • Kohupiimavorm:
  • 400 g kohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 3 muna
  • 200 g valget šokolaadi
  • ¼ tl soola
  • 3 sl mannat
  • 40 g mandlilaaste
  • Mustikakissell:
  • 1 pudel A.Vogel metsmustikanektarit
  • 150 ml vett
  • 2 sl suhkrut
  • 2,5 sl maisitärklist

Juhised

1

Tükelda valge šokolaad ja sulata vesivannil. Jäta jahtuma.

2

Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munavalged eraldi kausis kohevaks vahuks. Sega omavahel kohupiim, hapukoor, munakollased, manna ja sool. Seejärel sega kohupiimasegu hulka sulanud šokolaad. Lõpuks tõsta kohupiimamassi hulka ka munavalgevaht. Sega ettevaatlikult alt-üles tõstes kõik korralikult läbi.

3

Vala kohupiimasegu u 24 cm läbimõõduga koogivormi. Võid kasutada ka kandilist vormi.

4

Küpseta 170 kraadises ahjus 1 tund. Poole peal puista kohupiimavormile katteks ka mandlilaastud. Lase jahtuda ja lõika siis tükkideks.

5

Kisselli valmistamiseks vala potti mustikanektar, vesi ja suhkur. Sega väikeses tassis kokku maisitärklis ja 100 ml vett. Kuumuta potis olev segu keemiseni. Lisa siis ka tärklisesegu samal ajal vispliga segades. Alanda kuumust. Sega kuni kissell muutub paksemaks.

6

Serveeri kohupiimavormi külma või sooja kisselliga, mõlemat pidi maitseb hästi!

PS! Kui sa teed seda kohupiimavormi, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri