Viimased päevad suve! Naudime seda koheva metsmaasikakreemiga täidetud rullkoogiga!🍓
Mäletan nii hästi, kui seda rullkooki veidi enne jaanipäeva maakodus pildistasin.. õues oli mõnusalt soe ja päikeseline. Meie armas naabrinaine Anneli jalutas just õigel hetkel mööda, kui pildistamisega lõpetanud olin ja sain temalegi tüki kaasa anda.
See pehme ja õhukese biskviidikihiga rullkook, mille vahel on kohev kohupiimakreem, lausa õhkab suve järele. Seega kui veel suvest ei taha lahti lasta, siis Valio metsmaasikatega rikastatud kohupiima abiga saab ka jahedamal ajal suvetunnet tekitada.
Valio uue metsmaasika kohupiimaga on niisamagi hea maiustada, kuid sobis hästi ka koogi sisse. Rullkooki on eriti tore teha siis, kui külla on tulemas suurem seltskond maiasmokkasid, sest sellest koogist jätkub paljudele!
Retsept valmis koostöös Valio Eestiga.
Rullkook koheva metsmaasikakreemiga
Prindi retseptKoostisosad
- Biskviit:
- 4 muna
- 4 sl suhkrut
- 4 sl nisujahu
- 2 sl kartulitärklist
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/5 tl soola
- Kreem:
- 300 ml vahukoort
- 250 g mascarpone kreemjuustu
- 400 g Valio metsmaasika kohupiima
- ½ sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
- 125 g metsmaasikaid või aiamaasikaid
- Kaunistamiseks:
- tuhksuhkrut
- metsmaasikaid
- ½ sidrunit
Juhised
Vahusta munad suhkruga kuni saad paksu ja koheva vahu. Sega omavahel jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sool. Sõelu jahusega munavahu hulka. Sega spaatliga alt-üles tõstes ühtlaseks tainaks. Vala küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile ja määri suure noaga ühtlase kihina laiali. Küpseta biskviiti 200 kraadi juures 8-10 minutit. Tõsta siis ahjust välja ja kummuta tagurpidi teise küpsetuspaberi peale. Eemalda ettevaatlikult pealmine paber. Keera biskviit laiemast otsast rulli ja lase jahtuda. Selleks kulub umbes pooltundi.
Täidise valmistamiseks vahusta esmalt vahukoor, mascarpone kreemjuust ja suhkrud omavahel kohevaks. Tõsta umbes pool kreemikogusest eraldi kaussi ja jäta ootele. Teisele poolele kreemist sega hulka metsmaasikakohupiim (võid seda enne natuke piima või koorega vedelamaks teha, nii segunevad kreemid paremini) ning lõpuks sidrunimahl ja peenelt riivitud sidrunikoor.
Rulli jahtunud biskviit lahti ja määri sellele kohupiima-mascarponekreem ühtlase kihina laiali. Jaota peale ka metsmaasikad või eelnevalt väikesteks tükkideks hakitud aiamaasikad. Rulli nüüd täidisega kaetud biskviit ettevaatlikult laiemast otsast alates kokku. Tõsta eraldi kaussi tõstetud kreem pritskotti ja kaunista sellega rullkook. Säti peale veel maasikaid ja sidruniviile ning puista üle tuhksuhkruga!
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡
Kommentaare pole