Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Koogid

Vaarika-tahiini blondie

Pehme ja seest mõnusalt niiske vaarikakook maitseb tänu seesamiseemnepastale ehk tahiinile natuke nagu halvaa. Tegemist on gluteenivaba koogiga, kus nisujahu asemel kasutasin mandli- ja kookosjahu.
Sõbrapäevalikult roosa ja ilus 🙂

Retsept ilmus eelmise aasta kevadel ajakirjas Toit&Trend rubriigis magus elu, kus oli teemaks erinevad plaadikoogid.

Vaarika-tahiini blondie

Prindi retsept
By Portsjonit: 12-16 Valmistusaeg: 1 tund

Koostisosad

  • Vaja läheb:
  • 4 muna
  • 200 g kookossuhkrut
  • 150 g tahhiinit
  • 6 spl kookosõli
  • 1 sidrun
  • 1 tl vanilli
  • 2 spl mett
  • 100 g kookosjahu
  • 170 g mandlijahu
  • 1 tl soodat
  • ¼ tl soola
  • 150 g vaarikaid
  • Kate:
  • 6 spl kookosõli
  • 3 spl tahhiinit
  • 1,5 dl külmkuivatatud vaarikaid või külmkuivatatud vaarikate jahu
  • 2 spl mett või agaavisiirupit

Juhised

1

Sulata madalal kuumusel kookosõli.

2

Vahusta munad koos suhkruga kohevaks.

3

Lisa munavahu hulka tahhiini, kookosõli, mesi, vanill, sidrunimahl ja peenelt riivitud koor.

4

Sega teises kausis omavahel kookosjahu, mandlijahu, sool ja sooda.

5

Sega jahusegu vedelate ainete hulka ja lisa ka vaarikad.

6

Sega kõik omavahel läbi.

7

Määri koogitainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale (32x22cm) ahjuplaadile.

8

Küpseta 180 kraadises ahjus 25-35 minutit kuni kook on äärtest kuldne. Lase jahtuda.

9

Katte jaoks sega omavahel sulanud kookosõli, tahhiini, mesi ja vaarikajahu. Kui kasutad terveid külmkuivatatud marju, siis töötle need eelnevalt blenderis või kohviveski peeneks jahuks.

10

Vala vaarikakate koogile ja lase umbes 1 tund külmkapis taheneda. Lõika siis kook väikesteks ruutudeks ja naudi.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri