Toorkoogid ja vegan maiustused

Kihiline vaarika-vaniljekook (vegan)

See kook on mu taimsete kookide rubriigist kindlasti üks viimase aja lemmikuid. Taimsete kookide puhul on mulle parajaks väljakutseks olnud seda “õiget” tekstuuri saavutada. Sestõttu jäin seda kihilist vaarika-vaniljekooki maitstes eriti rahule, sest koogi sisu jäi nii mõnusalt vahukommine ja kergelt vetruv.
Sedasama kihilist vaarika-vaniljekooki meisterdame teiste kookide seas ka 13.märtsil toimuvas taimsete kookide töötoas. Niiet kui sulle tundub koogi tegemine liialt keeruline, siis tule ja teeme kõigepealt koos läbi! 🙂 Grupp on mõnusalt väike, seega kõik saavad käe külge panna ja minule kõiksugu küsimusi esitada.

Roosad ja valged kihid omavahel kombineerituna tekitavad ägeda mustri, aga võid ka lihtsamat teedpidi minna ja vaid kaks kihti koogile tekitada.

Roosa tooni saab kook vaarikatest ja peedipüreest. Ja see viimane annabki koogile pigem värvi, niiet liigset peedimaitset ei tasu karta.

Kihiline vaarika-vaniljekook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 2 tundi+3-4 tudi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 90 g pehmeid kivideta datleid
  • 50 g mandlijahu/kaerajahu
  • 50 g toortatrajahu
  • 30 g soolatud ja röstitud maapähkleid (või muid pähkleid)
  • 3 spl kookosõli
  • 2 spl vett
  • Täidis:
  • 350 g Pähklinäpi India pähkleid
  • 250 g maitsestamata tofut
  • 35 g + 35 g kookosõli
  • 170 ml kookospiima
  • 2 spl + 1 spl sidrunimahla
  • 2 kuhjaga tl + 1 kuhjaga tl psülliumit
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 100 g vaarikaid
  • 75 g keedetud peeti

Juhised

1

Pane eelmisel õhtul või vähemalt 4 tundi enne koogitegemist india pähklid vette likku.

2

Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest.

3

Sega omavahel pehmed datlid (vajadusel haki need enne noaga väikesteks tükkideks), jahud, hakitud pähklid, kookosõli ja vesi.

4

Suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja tõsta vorm külmkappi.

5

Kurna india pähklid veest ja vala blenderkannu. Lisa sinna ka tofu, kookosõli, -piim. Töötle blenderiga ühtlaseks kreemiks. Nüüd tõsta ½ kreemist eraldi kaussi. Selle osa sisse, mis jäi blenderisse, lisa vaarikad, peet, 2 tl psülliumit ja 2 spl sidrunimahla ning töötle uuesti ühtlaseks kreemiks.

6

Teise osa sisse sega 2 tl vaniljet, 1 spl sidrunimahla ja 1 tl psülliumit.

7

Nüüd võta külmkapist koogipõhi ja vala sellele ½ vaarikakreemist.

8

Hoia 10-15 min sügavkülmas ja vala sellele ½ valgest vaniljekreemist, hoia 10-15 min sügavkülmas.

9

Tee samamoodi kahe järgmise kihiga. Kui kõik kihid on vormis, lase koogil veel 3-4 tundi või üleöö sügavkülmas taheneda.

10

Kui hoiad kooki sügavkülmas terve öö, siis lase sel enne serveerimist vähemalt 2 tundi toasoojas pehmemaks minna.

11

Kaunista vaarikate ja vaarikapüreega.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri