Oled kunagi agar-agarit kookides kasutanud? Agar-agari toimeaine on põhimõtteliselt sama mis želatiinil ehk siis tarrendav. Vahe on selles, et agar-agar on taimne, želatiin aga loomne saadus. Agar-agar on tehtud mere punavetikatest ja sisaldab rohkelt kaltsiumi. Seda on saada pulbri, helveste ja lehtede kujul.
Agar-agari puhul on suureks plussiks see, et see hakkab võrreldes želatiiniga koogi tekstuuri palju kiiremini paksemaks muutma ehk siis peab vähem aega vesistama ja koogimaitsmist ootama! 😀
Tegin seekord ühe ilusa taimse kihilise vaarika-šokolaadikoogi, mille valmistamine võib tunduda algselt keerulisem, kui see on. Tulemus on igal juhul imeilus ja marjane! See kergelt mõru šokolaadikiht sulandub magus-hapuka vaarikaga siin imehästi kokku.. ja kergelt voolav chiapuding seal vahel on põnevaks üllatuseks. Proovi ja anna teada, kuidas sulle meeldis! 🙂
PS!! Põnevate marjakookide tegemist õpetan ka taimsete ja gluteenivabade marjakookide workshopil 30.juulil algusega 17.30 Treff Stuudios. Millist toorainet kasutada ja kuidas erinevaid jahusid omavahel kokku kombineerida? Kuidas taimseid kooke isuäratavalt kaunistada ja kuidas neid pildistada? Sellega inspireeringi sind sel workshopil. 🙂 Kirjuta mulle- info@koogikontor.ee, kui oled huvitatud osalema!
Vaarika-šokolaadikook (v)
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 60 g toortatrajahu
- 20 g magustamata kakaod
- 50 g kreeka pähleid
- 30 g kookosõli
- 7 (u 80 g) kuivatatud kivideta datlit (kasutan Selection by Rimi Juicy dates)
- Šokolaadikiht:
- 170 g tumedat šokolaadi
- 300 ml kookoskoort (nt Santa Maria rammusat kookospiima) või kaerakoort
- 1 spl agaavisiirupit
- 3/4 tl agar-agarit
- Chiapudingu kiht:
- 100 g kookoskoort
- noaotsatäis ksantaani
- 20 g chiaseemneid
- 1 spl agaavisiirupit
- 0,5 tl vaniljeekstrakti või vaniljekaunaseemneid
- Vaarikakiht:
- 230 g vaarikapüreed (blenderda ise värsketest marjadest)
- 1 spl sidrunimahla
- 300 g kookoskoort või kaerakoort
- 2 spl agaavisiirupit
- 1 tl agar-agarit
- Kaunistamiseks:
- värskeid vaarikaid
- ristikuõisi
Juhised
Sega pehmete datlite hulka peeneks hakitud kreeka pähklid, tatrajahu, kakao ja kookosõli.
Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja aseta vorm külma.
Šokolaadikihi jaoks haki šokolaad väikesteks tükkideks. Vala potti kookoskoor ja sega hulka agar-agar ning siirup. Kuumuta ja lase mõni minut tasasel tulel podiseda samal ajal pidevalt segades.
Tõsta pott tulelt ja lisa šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on sulanud.
Vala šokolaadikiht koogipõhjale ja aseta vorm uuesti külma.
Nüüd sega omavahel kookoskoor, chiaseemned, siirup, vanill ja ksantaan. Lase 10 minutit chiaseemnetel paisuda.
Määri nüüd chiapuding šokolaadikihile laiali ja aseta vorm jälle külma.
Vaarikakihi jaoks sega potis kookoskoor, vaarikapüree, sidrunimahl ja siirup. Lisa agar-agar ja sega läbi. Kuumuta segu pidevalt segades, lase paar minutit tasasel tulel podiseda. Lase vaarikakreemil natuke jahtuda ja vala siis chiapudingukihile peale.
Aseta vorm külma tarduma.
Umbes 30-40 minuti pärast on kook juba serveerimiseks valmis.
Kaunista lillede ja vaarikatega!
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole