Koogid

Kodujuustukook martsipanikattega

Selle koogipostituse pühendan kõikidele kallitele issidele!🤎✨👋

Juba tuleval pühapäeval tähistamegi isadepäeva. Mine kallista oma armsat isa või vanaisa ja küpseta talle midagi erilist, näiteks sedasama kodujuustukooki. Martsipanikate muudab koogi uhkemaks ja veelgi maitsvamaks.☺️

Retsept valmis koostöös Terega.

Kodujuustukook martsipanikattega

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • Põhi:
  • 200 g kandilisi šokolaadiküpsiseid
  • 90 g Tere võid
  • Täidis:
  • 600 g Tere klassikalist kodujuustu
  • 100 ml Tere vahukoort
  • 100 g Tere hapukoort
  • 50 g suhkrut
  • 4 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti või 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl maisitärklist
  • 100 g martsipanikomme (nt Kalev)
  • Kate:
  • 600 g martsipani
  • magustamata kakaod
  • pähkli-šokolaadikomme
  • pähkleid
  • Toorjuustukreem:
  • 120 g toorjuustu
  • 120 ml Tere vahukoort
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl magustamata kakaod

Juhised

1

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja aseta vorm külmkappi. Tõsta vahustamisnõusse kodujuust. Lisa ka vahukoor, hapukoor, suhkur ja vanill. Sega läbi ja lisa ükshaaval vahustades munad. Lõpuks lisa ka maisitärklis ja vahusta veelkord läbi. Tükelda martsipanikommid ja jaota küpsisepõhjale laiali. Vala peale koogitäidis. Küpseta kodujuustukooki 170 kraadises ahjus 1 tund (pöördõhurežiim). Tõsta siis ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Soovitan hoida ühe öö külmkapis.

2

Rulli martsipan kahe küpsetuspaberilehe vahel õhukeseks ümmarguseks kettaks.

3

Arvesta suuruse osas, et see peaks katma kogu koogi pinna. Eemalda pealmine paberileht ja tõsta lahtirullitud martsipan (martsipan allpool) ettevaatlikult koogile. Eemalda nüüd ka teine paberileht ja silu ääred ilusaks. Lõika noaga üleliigne martsipan ära.

4

Värvi nüüd osa martsipanist kakaoga pruuniks. Selleks mudi lihtsalt kakao sõrmede vahel martsipani sisse. Rulli nüüd ka pruun martsipan õhukeseks. Vormi välja (kasuta vajadusel šablooni) tähed nii, et saad koogi katta „ISA“ või „ISSI“ sümboolikaga.

5

Toorjuustukreemi jaoks vahusta toorjuust koos vahukoore, suhkru ja kakaoga kuni saad koheva kreemi.

6

Kaunista kook toorjuustukreemi, pähklikommide ja pähklitega.

PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Liis
    november 25, 2024 at 12:53 p.l.

    Tegin seda nädalavahetusel! Täpselt Sinu pildi järgi ka, kõik olid pahviks löödud. 🙂 Mulle meeldis, sest magus martsipan oli heas kooskõlas maheda (isegi ütleks, et liiga tervisliku maitsega…) kodujuustusisuga. Isa mul suur magusasõber, tema jaoks oleks see sisu võinud isegi veel magusam olla. 😉 Aga kokkuvõttes väga hea retsept – ilusti kõik toimis nagu kirjeldatud. :))

    • Reply
      admin
      november 25, 2024 at 1:03 p.l.

      Super, nii tore kuulda! Jah, koduustukoogi selle magusa martsipani alla jätsin tõepoolest meelega veidi mahedama, et asi tasakaalus oleks :). Aga eks see on maitse asi, koogile võib ka tiba rohkem suhkrut lisada.

      Tervitan
      Merilin

    Kommenteeri