Saksamaal on armas väike linn nimega Kiel. Linn asub mere ääres, seal on palju rohelust täis parke, omanäoline arhitektuur ning oii kui inspireerivaid ja loomingulisi inimesi.
Kielis ja ühel päeval ka Hamburgis veetsin aega oma maailma kõige toredamate sõpradega ja nautisin elu, selle hulgas ka imelisi maitseelamusi. Mida veel elult tahta? Kui siis seda, et tahaks varsti tagasi!
|
Kielis on üks imearmas roosa ja nunnu Cafe Fiedler |
|
Koogid on seal kohe eriti rikkalikud, koonerdatud pole millegagi. Mina sõin tikrikooki beseevahuga, mis maitses taevalikult! |
|
Gigantsed vaagnad suuussulavate kommidega Cafe Fiedler‘is |
|
Kiiged on Kielis suured
|
|
Päev Hamburgis oli üks väga tore päev |
|
Hamburgis sattusime peaaegu juhuslikult tõeliselt magusasse paradiisi nimega Chocoversum. Seal nägime päris kakaouba ja saime seda ka maitsta. Võin öelda, et selle maitse oli kaugel šokolaadist- pigem nagu mõni limane puuvili. Saime teada, millised etapid läbi tehakse, enne kui sünnib üks suussulav magus šokolaad. |
|
Millises vahekorras (ja kas üldse) on kakaod, kakaovõid, piima ja suhkrut erinevates šokolaadiliikides?
Seda saime oma silmaga kaeda! |
|
Üks vajalikest etappidest kõiki inimesi õnnelikuks tegeva šokolaadini. |
|
Šokolaadi muudkui vooolas ja voolas.. ääre pealt oleksime sinna sisse sukeldunud. |
|
Õnneks saime ka ise šokolaadi valmistada ja selle loomulikult pärast ära süüa. |
|
Šokolaadi sisse saime panna erinevaid lisandeid. Mina panin ohtralt roseepipart ja kohviube! |
|
Minu lemmik kaardilugeja |
|
Kuna minu Saksamaal oldud aja jooksul oli mu lemmiku kaardilugeja sünnipäev, siis sain Kielis talle ka sünnakooki teha. Jumal tänatud, et Philadelphiat, Nutellat ja maapähklivõid kõikjal maailmas saada on. |
|
Koogi nimeks sai Šokolaadi-maapähklivõi toorjuustukook! Värskete maasikatega!
Retsept:
Põhi: 250 g küpsiseid, 125 g võid
Kate: 300 g Nutellat, 200 g maapähklivõid, 450 g Philadelphia toorjuustu, 150 g vahukoort, 100 g suhkrut
500 g värskeid maasikaid
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass koogivormi (26-27cm) põhja ja äärtesse. Hoia 15 minutit külmakpis. Sega omavahel maapähklivõi, 225 g toorjuustu, 75 g vahukoort ja 50 g suhkrut korralikult läbi kuni saad ühtlase paksu kreemi. Määri saadud kreem küpsisepõhjale laiali ja aseta 10-15 mintuks külma. Sega omavahel Nutella, ülejäänud toorjuust, vahukoor ja suhkur hoogsalt kuni saad ühtlase tugeva kreemi. Määri segu maapähklivõikreemi peale ja hoia kooki vähemalt 3-4 tundi külmas. Kaunista maasikaviiludega. Nomnomm |
|
Neid kuulsaid Saksamaa Bäckerei’sid, kus riiulid värsketest saiakestest kogu aeg kuhjas, näeb iga nurga peal |
|
Kieli ühes eriti khuulis Cafe Exlex‘is jõime kõige suurema chai latte, mida ma eales joonud olen.
Extra Tiger Spice!
Total lecker! |
|
#parimadhetked #parimateinimestega #jäävadtäiegameelde |
Kommentaare pole