Koogid

Mango-toorjuustukook sojakastmes röstitud pähklitega

Mango-toorjuustukook on mõnusalt kerge ja kevadine, pisut hapukas ja malbelt magus. Eriliseks teeb selle koogi sojakastme ja meega röstitud krõbe pähklisegu. Mulle nii meeldib see mõnus soolane alatoon, mida sojakaste siin pähklisegule juurde annab. Kusjuures sojakastme puhul jälgin alati, et see oleks naturaalselt kääritatud ja ei sisaldaks tehislikke maitse- ja värvaneid nagu on ka Kikkomani sojakastmed. Paljude poes müügil olevate odavamate sojakastmete seest võid leida väga palju lisaaineid, mida hea meelega tarbida ei tahaks. Kikkomani sojakastme koostisosade hulka kuuluvad aga vaid sojaoad, vesi, nisu ja sool.

Koogi põhjaks on klassikalisele küpsisele vahelduseks natuke tervislikum alternatiiv pähkli-kaerahelbesegust, datlitest ja viigimarjadest.

Retsept valmis koostöös Kikkomaniga.

Mango-toorjuustukook sojakastmes röstitud pähklitega

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • Põhi:
  • 100 g india pähkleid
  • 100 g kaerahelbeid
  • 100 g datleid
  • 60 g kuivatatud viigimarju
  • 1 sl Kikkoman sojakastet
  • 65 g võid
  • 1.kiht:
  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 200 g kreeka jogurtit
  • 200 ml vahukoort
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl suhkrut
  • 300 ml naturaalset mangopüreed
  • 2-3 sl laimimahla
  • 9 želatiinilehte
  • 2.kiht:
  • 400 ml naturaalset mangopüreed
  • 50 ml vett
  • 2 sl laimimahla
  • 3,5 želatiinilehte
  • Krõbe pähklisegu:
  • 50 g kaerahelbeid
  • 30 g mandlilaaste
  • 30 g india pähkleid
  • 40 g võid
  • 1 sl mett
  • 2 sl Kikkoman sojakastet

Juhised

1

Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Jahvata pähklid ja kaerahelbed köögikombaini või blenderi abil peenemaks. Haki datlid ja viigimarjad väikesteks tükkideks ja lisa need pähklisegule. Sega hulka ka sulatatud või. Sega kõik ühtlaseks massiks ja suru koogivormi põhja. Tõsta vorm külmkappi.

2

Tõsta suurde kaussi toorjuust ja vahukoor. Vahusta kergelt läbi. Lisa suhkrud, jogurt, mangopüree ja laimimahl. Vahusta veelkord aeglasel kiirusel kuni kõik on segunenud. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Kuumuta väikeses potis 50 ml vett keemiseni ja tõsta siis tulelt kõrvale. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse. Lase želatiinisegul mõned minutid jahtuda ja nirista siis peene joana kreemi hulka samal ajal aeglasel kiirusel mikserdades. Sega kõik korralikult läbi ja vala kreem koogipõhjale. Lase 30 min tarduda.

3

Valmista nüüd mangokiht. Selle jaoks leota želatiinilehti külmas vees 5 min. Sega väikeses potis mangopüree, vesi ja laimimahl. Kuumuta see keemiseni, pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma magosegusse. Jahuta mangosegu 5 minutit, seda aeg-ajalt segades. Vala siis vaikselt esimesele koogikihile katteks. Soovi korral lisa mangokattele ka passioniviljaliha. Lase koogil 4-5 tundi külmkapis tarduda.

4

Krõbeda pähklisegu jaoks tõsta pannile pähklid, kaerahelbed, mandlilaastud, või, mesi ja sojakaste. Kuumuta pidevalt segades 6-7 min kuni tunned mõnusat lõhna. Jälgi, et kõrbema ei läheks. Jahuta ja kaunista sellega kook.

5

Lisa koogile katteks ka passionit ja füüsaleid.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri