Klassikalisele pashale vahelduseks soovitan sel aastal hoopis seda lihavõttepühadeks sobilikku, rammusat kohupiimatorti. Olenevalt sellest, milline on sinu suhe rosinate vastu – kuum ja armastav või külm ja põlastav, lisa tordile kas Vana-Tallinna likööris vannitatud rosinaid või muid kuivatatud puuvilju. Rosinate asemel sobivad hästi ka näiteks kuivatatud jõhvikad, kirsid, aprikoosid või hoopis mandlid!
Et üks õige lihavõttemaius sisaldab minu jaoks alati ohtralt marmelaadi, ei puudu see ka siit tordist. Kasuta tordi jaoks just endale meelepärast marmelaadi. Minu lemmikud on juba mitu-mitu aastat Fazeri mahlased ja prisked marmelaadikuulid!
Võlukomponentideks selle tordi puhul on aga kindlasti Tere rammus kohupiim ja pisut üllatuslikumalt kasutasin siin ka juustukoogimaitselisi lihavõttekohukesi.
Soovin sulle maitsvaid ja kohupiimaseid pühi! ☀️
Külluslik pashatort kohukestega
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi
- 225 g küpsiseid
- 115 g Tere võid
- Täidis:
- 800 g Tere traditsioonilist kohupiima (5%)
- 200 ml vahukoort
- 80 g suhkrut
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 250 g marmelaadi
- 125 g rosinaid + 4 spl Vana Tallinna likööri
- 9 želatiinilehte
- ½ apelsini
- ½ laimi
- Kate:
- 5 Tere lihavõtte juustukoogimaitselist kohukest
- 150 g marmelaadi
- šokolaadimune
- kookoshelbeid
Juhised
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (24 cm) põhja ja aseta vorm külma.
Tõsta rosinad kaussi ja vala peale liköör. Lase seista seni kuni täidist valmistad.
Täidise valmistamiseks tõsta ühte suurde kaussi kohupiim, koor, suhkur, vaniljesuhkur, peenelt riivitud apelsinikoor (1/2 apelsini) ja peenelt riivitud laimikoor (1/2 laimi). Sega aeglasel kiirusel mikserdades kausis olevad koostisosad kokku. Lõpuks lisa ka ½ apelsini mahl ja ½ laimi mahl.
Haki 250 g marmelaadi väiksemateks tükkideks ja jaota küpsisepõhjale laiali.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta siis 4 spl vett keemiseni ja tõsta kuumalt pliidilt kõrvale. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse kuni želatiinilehed on ühtlaselt sulanud. Lase želatiinilehtedel mõned minutid jahtuda.
Vala želatiinisegu peene joana kohupiimakreemi sisse, samal ajal aeglasel kiirusel mikserdades. Lisa nüüd ka likööris leotatud ja nõrutatud rosinad (võid lisada ka 2 spl likööri). Sega kõik ühtlaseks. Vala kohupiimatäidis marmelaaditükkidega kaetud küpsisepõhjale. Lase 3-4 tundi külmkapis tarduda.
Eemalda kook vormist ja tõsta serveerimisalusele. Kata kook kohukeseviilude, marmelaadi, šokolaadist munade ja kookoshelvestega!
PS! Kui sa teed seda pashatorti, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
3 kommentaari
Siiri
aprill 12, 2022 at 7:18 e.l.Kui suurt vormi selle tordi valmistamiseks oleks mõistlik kasutada?
admin
aprill 12, 2022 at 8:18 e.l.Hei! See on 24 cm vormiga tehtud. Lisasin nüüd retseptikirjeldusse ka 🙂
Siiri
aprill 13, 2022 at 1:57 p.l.Aitäh! 🙂