Koogid

Banoffee kook

Banoffee on Inglismaal populaarseks saanud hirmus isuäratav magustoit, mis koosneb erinevatest kihtidest ja tekstuuridest. Koogi krõbe kaeraküpsisepõhi on vundamendiks, magus karamellitäidis on pehmeks pesaks banaaniviiludele ja kõige tipuks peale ilutseb vahukoorekreem.

Klassikaliselt läheb koogile katteks vaid vahukoor, aga ma segasin selle seekord toorjuustuga, et oleks pisut meeldivam süüa.

Banoffee kook on küll imehea, aga no juuube magus ka, niiet soovitan sõbraga jagada või piirduda vaid pisikese tükiga kohvi kõrvale. 🙂

Banoffee kook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10 Valmistusaeg: 2 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 350 g Selga kaeraküpsiseid
  • 150 g võid
  • Karamellitäidis:
  • 1 purk kondenspiima (suhkruga)
  • 225 võid
  • 100 g suhkrut
  • ¼ tl soola
  • 3 banaani
  • Kate:
  • 200 ml koort (35%)
  • 150 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 tl vanillisuhkrut

Juhised

1

Sulata või. Purusta küpsised ja sega sulavõiga.

2

Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

3

Tükelda või ja aseta koos suhkruga potti.

4

Kuumuta või-suhkrusegu u 5 minutit kuni suhkrukristallid on sulanud.

5

Lisa nüüd kondenspiim ja aja kogu segu hoogsalt keema.

6

Keeda karamellisegu u 15 minutit kuni segu on kuldne. Samal ajal sega lusika või vispliga, et põhja ei kõrbeks.

7

Vala karamellisegu küpsisepõhjale ja aseta kook uuesti 45 minutiks külmkappi.

8

Viiluta banaanid. Kata karamellikiht banaaniviiludega.

9

Lõpuks vahusta ühes nõus koor, toorjuust ja vanillisuhkur paksuks kreemiks.

10

Kata kook kreemiga, kaunista küpsisepuru ja banaaniviiludega.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Liis
    mai 3, 2020 at 9:17 p.l.

    Hei, Merilin!
    Kas oskad ehk nõu anda, miks see karamellisegu seal vahel mul nii kõvaks muutus, et napilt raske koogikahvlit läbi suruda? Kas keetsin liiga kaua ehk? Kuna tegin poole kogusest siis keetmisaeg oli ca 10min, kuni segu muutus kuldseks, nagu kirjeldatud. Maitse on muidugi super, nagu karta/loota oligi, aga konsistentsi tahaks järgmiseks korraks mingi valemiga pisut pehmemaks saada… 😀

    • Reply
      admin
      mai 4, 2020 at 1:34 p.l.

      Hei, Liis! Kirjelduse järgi tundub mulle jah, et kuna tegid vaid pool kogust, siis peaksid teinekord veelgi vähem kui 10 min keetma. Ilmselt auras seda vedelikuosa sealt karamellisegust liiga palju ära ja nii ta jäigi kõvem:)
      Tervitan!
      Merilin

    Kommenteeri