Leib ja sai/ Smuutid ja hommikusöögid

Spinatiga pähkli-seemneleib

Hiljuti postitasin siia tummise pähkli-seemneleiva retsepti, mida on paljud juba järgi proovinud. Mul on selle üle nii hea meel, sest see on tõesti eriliselt maitsev ja lihtne teha ka! Nüüd, kus ma ise olen seda leiba juba nii mitmeid kordi teinud (sest ma ausõna VÄGA fännan pähkleid ja seemneid ning mulle meeldib selle leiva juures ka see, et see on täiesti gluteeni- ja teraviljavaba), täiendasin seda retsepti veelgi mõnusamaks.

Lisasin seekord ka paraja portsu spinatit ja krõmpsuvaid kanepiseemneid, seega tuli see leib toitainete poolest veelgi rikkalikum. Samuti aitas leivatainast siduda kikerhernejahu, mistõttu sain vähem mune lisada.

Hoian seda leiba tavaliselt külmkapis toidukile sisse mässituna, nii säilib see mitu nädalat hea ja nii mõnus on sellest vahepalaks õhukesi viile lõigata 🙂

Spinatiga pähkli-seemneleib

Prindi retsept
By Valmistusaeg: 30 minutit Küpsetusaeg: 1 tund

Koostisosad

  • 350 g pähkleid (india pähkel, metspähkel, kreeka pähkel, mandel)
  • 75 g kanepiseemneid (terveid)
  • 75 g päevalille,-kõrvitsa-, linaseemneid
  • 100 g kikerhernejahu
  • 1 tl meresoola
  • 40 ml oliiviõli
  • 3 muna
  • 200 g spinatit (350 g külmutatud kujul)

Juhised

1

Haki suure noaga või töötle pähkleid köögikombainis veidi väiksemaks.

2

Sega pähklisegu hulka seemned, kikerhernejahu ja sool.

3

Klopi teises kausis lahti munad, lisa õli ja sulatatud spinat.*

4

Sega kõik kokku ja tõsta leivatainas õlitatud keeksi-/leivavormi.

5

Küpseta 160 kraadises ahjus 1 tund.

Notes

Valasin külmutatud spinatile kuuma vee peale, nii sulas see kiirelt ära ja kurnasin sõelal enne muna-õlisegule lisamist.

PS! Kui sa teed seda leiba, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri