Koogid

Pudingutort rabarberi ja metspähklitega

Tavaliselt on ikka nii, et olen iseenda kookide/tortide kõige suurem kriitik. Kuna koostan uusi retsepte ja valmistan erinevaid magustoite keskmiselt kuskil kaks korda nädalas, siis on neid kooke, mille maitsekooslus jätab mind külmemaks ja on neid, mille puhul tekib mu sees kerge võiduhüüe “jesss, see ongi see!”.

Praegu selle pudingutordi puhul just see võiduhüüe, sest minu jaoks oli kõik paigas. Mõnusalt mahe ja kreemine. Rabarber andis täidisesse hapukust ja metspähklitükid jäid hamba all põnevalt krõmpsuma.

Täidises kasutasin uusi Valio kreemiseid pudinguid, mis just paar päeva tagasi turule tulid. Julgen väga soovitada, eriti seda metspähkli-šokolaadi oma, mis meenutab maitselt nutellat 🙂

Küpsetasin selle tordi jaoks jogurtiga biskviidi, mis on klassikalisest palju niiskem ja pehmem, seega ei tasu karta, et tort jääb kuiv.

Minu arvates sobib see tort ideaalselt just emadepäevalauale. Nõuab natuke küll rohkem toimetamist ja aega kui lihtsamate kookide puhul, aga meie emad on seda täiega väärt!

Pudingutort rabarberi ja metspähklitega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 5 tundi Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • Jogurtibiskviit:
  • 4 muna
  • 60 g suhkrut
  • 45 g Valio Kreeka jogurtit
  • 40 ml õli
  • 75 g nisujahu
  • 1/2 tl küpsetupulbrit
  • 1/4 tl soola
  • Vanillipudingukreem:
  • 1 tops (230 g) Valio vanillipudingut
  • 75 ml vahukoort
  • 1 kuhjaga tl (6 g) pulberželatiini
  • 2 rabarberivart
  • Metspähkli-šokolaadpudingukreem:
  • 1 tops (230 g) Valio metspähkli-šokolaadipudingut
  • 75 ml vahukoort
  • 1 kuhjaga tl (6 g) pulberželatiini
  • 30 g röstitud metspähkleid
  • Kattekreem:
  • 100 g Valio Viola sulatatud juustu
  • 100 ml vahukoort
  • 3 tl vanillisuhkrut
  • Kaunistamiseks:
  • söödavaid lilli

Juhised

1

Alusta biskviidi valmistamisest. Selle jaoks vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks.

2

Lisa jogurt ja õli, mikserda aeglasel kiirusel läbi.

3

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.

4

Lisa jahusegu teiste ainete hulka. Mina lisan jahusegu tavaliselt läbi sõela.

5

Sega biskviiditainas korralikult läbi. Kasuta selleks spaatlit (alt-üles segades) või aeglasel kiirusel miksrit.

6

Vala biskviiditainas 20 cm läbimõõduga küpsetuspberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta biskviiti 170 kraadises ahjus 40-45 min. Biskviit on valmis kui see on kerkinud, kuldne ja keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.

7

Lase biskviidil u 10 minutit vormis jahtuda ja eemalda siis vormist.

8

Lase biskviidil täielikult jahtuda ja lõika suure noaga kolmeks kihiks.

9

Vooderda nüüd uuesti seesama lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja aseta põhja esimene biskviidikiht.

10

Valmista ette rabarber. Selle jaoks koori rabarber ja haki tükkideks. Hauta 2 tl suhkru ja vähese veega u 5 minutit. Lase jahtuda.

11

Vanillipudingukreemi jaoks vahusta omavahel vanillipuding ja koor. Sega pisikeses potis želatiin 2 spl külma veega ja lase paar minutit paisuda. Sulata želatiinisegu madalal kuumusel pidevalt segades. Lase paar minutit jahtuda. Vahusta želatiinisegu pudingukreemi hulka. Määri vanillipudingukreem esimesele biskviidikihile ja jaota selle peale rabarberitükid.

12

Aseta peale teine biskviidikiht ja tõsta tort metspähkli-šokolaadipudingukreemi valmistamise ajaks külmkappi.

13

Metspähkli-šokolaadipudingukreemi valmistamiseks toimi samamoodi nagu vanillipudingukreemi puhul ja määri teisele biskviidikihile.

14

Aseta nüüd peale kolmas biskviidikiht ja hoia torti vähemalt 3-4 tundi külmkapis.

15

Kattekreemi jaoks vahusta omavahel sulatatud juust, koor ja vanillisuhkur.

16

Eemalda tort vormist ja kata tordi pealispind ja ääred kreemiga.

17

Kaunista tort söödavate lilledega!

PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri