Koogid

Juustukook mustikate ja pähklitega

Sinised näpud ja sinine keel tuleb esimesena meelde, kui metsmustikatest kooki plaanin teha.. Kuna mustikad tõin turult, jäid seekord näpud enam-vähem puhtaks- jess!.. aga peale selle koogiga maiustamist on keel paratamatult pisut mustikasinise alatooniga. 🙂

Siin koogis kohtuvad šokolaad, tummine pähkli-puuviljasegu ja kreemjas toorjuust, millel seltsiks mõnusad mustikad. Maitseb pigem kõikidele koogisõpradele!

ps! Kui pakud kooki ka lastele, siis võid Vana-Tallinna likööri asemel pähklisegu hoopis õunamahlas leotada. Saab ka igati mõnus!

Tummine šokolaadi-juustukook mustikatega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1,5 tundi Küpsetusaeg: 45-55 min

Koostisosad

  • Šokolaadikoogikiht:
  • 125 g tumedat šokolaadi
  • 125 g võid
  • 70 g rafineerimata suhkrut
  • 3 muna
  • 4 spl nisujahu (või kasuta gluteenivaba jahusegu, nt Schär Mix)
  • 200 g Pähklinäpi kuivatatud puuviljade ja pähklite segu
  • 100 ml Vana-Tallinna likööri
  • Juustukoogikiht:
  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 muna
  • 30 g rafineerimata suhkrut
  • 1 tl vaniljepastat
  • 2 spl nisujahu (või kasuta gluteenivaba jahusegu, nt Schär Mix)
  • 250 g metsmustikaid

Juhised

1

Kõigepealt vala kuivatatud puuviljade ja pähklite segu kaussi, vala peale Vana-Tallinna liköör ja nii palju vett, et pähklid oleksid kaetud. Sega läbi ja jäta u 30 minutiks likku.

2

Tükelda šokolaad ja sulata koos võiga väikses potis kuni saad ühtlase segu. Lase mõned minutid jahtuda.

3

Lisa suhkur ja vahusta ükshaaval juurde munad. Lisa nüüd jahu ja vahusta segamini.

4

Kurna sõelal pähkli ja kuivatatud puuvilja segu likööri-veesegust. Vala pähklisegu teiste ainete hulka ja sega kõik läbi.

5

Määri šokolaadikoogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lähtikäiva koogivormi (24 cm) põhja laiali.

6

Vahusta omavahel toorjuust, munad, suhkur, vanill ja jahu. Lisa mustikad ja sega läbi.

7

Vala toorjuustusegu šokolaadikihile katteks.

8

Küpseta kooki 170 kraadises ahjus 50-60 minutit.

9

Võimalusel hoia kooki külmkapis ja serveeri alles järgmisel päeval, nii maitseb see kõige mõnusamalt!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri