Küpsised

Lillelised küpsised

Kõige klassikalisemad vormiküpsised saad üsna lihtsalt imeilusaks ja eriliseks muuta! Sellised mõnusalt värvilistes õites küpsiste jaoks vajad erinevaid söödavaid lilli nagu näiteks saialill, lavendel ja kannike. Uudista mu pikemat postitust söödavate lillede kohta siit. 🙂

Lillelised küpsised

Prindi retsept
By Valmistusaeg: 1 tund

Koostisosad

  • 1 pakk Kalevi Klassikalisi vormiküpsiseid
  • Glasuur:
  • 200 g tuhksuhkrut
  • 3 spl sidrunimahla
  • u 1 spl munavalget
  • 1 tl kurkumit
  • Katteks:
  • saialilleõisi, kannikeseõisi, salvei-/mündilehti, lavendliõisi
  • 100 g valget suhkrut
  • 1 munavalge
  • kardemoni

Juhised

1

Esmalt valmista suhkrustatud lilled ja lehed. Selleks pintselda õied/lehed kõigepealt munavalgega ja kasta need seejärel suhkru sisse.

2

Aseta need siis ahjurestile ja küpseta 130 kraadises ahjus ca 15 minutit.

3

Nii saad mõnusalt krõmpsud õied ja lehed. Säilita osad õied ja lehed ka värskena küpsise peale panemiseks.

4

Nüüd valmista glasuur. Selleks sega tuhksuhkru sisse sidrunimahl ja munavalge. Lisa poolele kogusele ka kurkum, et saaksid kollase glasuuri. Vajadusel lisa veel munavalget, et glasuur vedelam oleks.

5

Kasta küpsised glasuuri sisse ja aseta seejärel peale suhkrustatud lilleõis või leht.

6

Lõpuks puista peale natuke kardemoni.

7

Umbes 20 minuti pärast on glasuur küpsisel tahkunud.

PS! Kui sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri