Küpsised

Kookosküpsised

Need kookosküpsised sobivad hästi Eestimaa sünnipäevaks peolauale, kuid ka ühe täiesti tavalise päeva tähistamiseks. Viimasel juhul võid kuivatatud rukkilillepuru ära jätta.

Seest natuke nätske tekstuuriga küpsistele annavad röstitud kookoshelbed eriliselt hea, raffaellose maitse.

Valmivad kiirelt & lihtsalt!

Kookosküpsised

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 30 min Küpsetusaeg: 12 min

Koostisosad

  • 120 g võid
  • 125 g pruuni suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 160 g nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl soodat
  • 100 g kookoshelbeid
  • Kate:
  • 60 g tumedat šokolaadi
  • kookoshelbeid
  • kuivatatud rukkilillepuru

Juhised

1

Vahusta omavahel toasoe või, suhkur ja muna.

2

Teises kausis sega omavahel jahu, sool ja sooda.

3

Rösti kuival pannil kookoshelbed 5-6 min kuni need on kergelt kuldse jume saavutanud. Lase jahtuda.

4

Ühenda nüüd omavahel kõik koostisosad ja sega ühtlaseks tainaks.

5

Vormi käte vahel väikesed pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

6

Küpseta 175 kraadises ahjus 12-14 minutit (kasutan pöördõhurežiimi). Lase jahtuda.

7

Sulata šokolaad vesivannil. Triibuta šokolaad küpsistele ning puista peale rukkilillepuru ja kookoshelbeid.

PS! Kui sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri