Beseerulli olen erinevate täidiste ja lisanditega küpsetanud mitmeid kordi. See küpsetis on minu jaoks see üks, mis kuulub kindlasti aegumatute klassikute hulka.
Seekord lisasin beseele juurde krõmpsuvaid šokolaadiküpsiseid. Tavapäraselt kasutan täidisena vaid klassikalist vahukoort, kuid siia sisse segasin ka kodujuustu, mis tegi täidise nii mõnusalt mahedamaks.
Sobib imehästi kokku tassikese musta kohviga.
Retsept valmis koostöös Selgaga.


Beseerull šokolaadiküpsistega
Prindi retseptKoostisosad
- 7 munavalget
- 330 g suhkrut
- 2 spl maisitärklist
- 2 spl kakaod
- 75 g Selga šokolaadiküpsiseid
- Täidis:
- 350 ml vahukoort
- 200 g kodujuustu
- 100 g Selga šokolaadiküpsiseid
- Kaunistamiseks:
- 50 g Selga šokolaadiküpsiseid
- 50 g tumedat šokolaadi
Juhised
Vahusta munavalged pehmete vahutippude tekkimiseni. Hakka järk-järgult suhkrut lisama. Vahusta kuni saad tugeva beseevahu. Lõpuks lisa ka tärklis ja kakao, vahusta veelkord kõik läbi.
Määri beseevaht küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile (umbes 2 cm paksuselt).
Purusta küpsised ja puista küpsisepuru ühtlaselt beseevahu peale laiali.
Küpseta beseeplaati 175 kraadises ahjus 20 minutit. Mina kasutan pöördõhu režiimi.
Tõsta ahjuplaat ahjust välja ja libista besee ettevaatlikult ahjuplaadilt maha.
Jahuta. Tõsta beseele peale teine samasuur küpsetuspaber ja pööra ettevaaltikult besee teistpidi.
Eemalda nüüd see küpsetuspaber, mille peal besee küpses.
Vahusta koor kohevaks, sega hulka kodujuust ja 75 g küpsisepuru.
Määri kreem beseeplaadile laiali ja puista veel natuke küpsisepuru kreemi peale. Keera beseerull nüüd alumise küpsetuspaberi abil rulli.
Sulata tume šokolaad vesivannil.
Nirista sulanud šokolaad beseerullile kaunistuseks ja puista peale veel veidi küpsisepuru!

PS! Kui sa teed seda beseerulli, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole