Koogid

Mustikamagus juustukook

Sirel inspireerib mind igal kevadel mustikakooki tegema. Kuigi pole ju mustikahooag.. Kummaline! See sirelilõhn, mis kohati meenutab mulle mingit mõnusat lillelõhnalist seepi- hästi värske ja kerge, on nii lootust ja helgust täis! Sireliõitsemisega jõuab mulle alati papahhti kohale, et nüüd kohe-kohe ongi suvi käes, päike annab üha rohem energiat ja tuju on automaatselt vähemalt 7 korda parem.

Kreemjas ja hästi mahe toorjuustu-kohupiimakreemine kook, mis sulatab kõik kevad-talvised meeled ja avab uksed suvesoojusele. Nii hea ongi see kook! 🙂

Soovitan koogis kasutada Farmi kreemjat toorjuustu ja rammusat kohupiimapastat! Tõeliselt pehme ja mõnus kooslus.

Mustika-juustukook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1 tund + 5 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 300 g heledaid küpsiseid (nt Digestive)
  • 150 g võid
  • Täidis:
  • 400 g Farmi rammusat kohupiimapastat
  • 400 g Farmi köögitoorjuustu
  • 200 ml vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 15 g (3 tl) pulberželatiini + 4 spl vet
  • Mustikakiht:
  • 400 g Farmi rammusat kohupiimapastat
  • 100 ml vahukoort
  • 30 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 85 g külmutatud metsmustikaid
  • 10 g (2 tl) pulberželatiini + 3 spl vett

Juhised

1

Purusta küpsised ja sega sulavõiga.

2

Vooderda lahtikäiv koogivorm (23-24cm) paberiga ja suru küpsisepuru koogivormi põhja.

3

Aseta vorm külmkappi.

4

Tõsta ühte suurde kaussi kokku kohupiim, toorjuust, koor ja suhkrud. Vahusta kergelt kuni saad kreemja vahu.

5

Sega želatiin külma veega ja lase mõni minut paisuda. Sulata siis želatiinisegu madalal kuumusel pidevalt segades ja lase paar minutit jahtuda.

6

Vala želatiinisegu peene pirena kohupiima-toorjuustukreemi sisse samal ajal kergelt vahustades.

7

Määri kreem küpisepõhjale ja lase 2 tundi külmas seista.

8

Mustikaga kihi valmistamiseks tõsta kaussi kohupiimapasta, vahukoor ja suhkrud. Vahusta kergelt läbi.

9

Kuumuta metsmustikaid kergelt vähese veega paar minutit. Lase jahtuda.

10

Jäta paar supilusikatäit mustikaid kõrvale kaunistamiseks ja sega ülejäänud mustikad kreemi sisse. Paisuta ja sulata želatiinisegu. Lase jahtuda paar minutit.

11

Lisa želatiinisegu mustika-kohupiimakreemile.

12

Määri mustikakreem teise kihi peale.

13

Hoia kooki veel umbes 3 tundi külmkapis.

14

Kaunista mustikate ja sirelitega.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Summer
    juuni 11, 2020 at 12:56 p.l.

    Hei! Kui kasutada zelatiinilehti, siis kui palju tuleks neid valgesse ja mustikatäidisesse panna?

    • Reply
      admin
      juuni 11, 2020 at 1:39 p.l.

      Hei!
      Ilma mustikata segusse arvesta sel juhul 7 lehte ja mustikaga segusse 4 lehte 🙂

    Kommenteeri