Need üliarmsad pisikesed pähklikeeksid sisaldavad endas nii lihtsaid koostisosi, et võid nende küpsetamise kasvõi kohe ette võtta! Mina kasutasin retseptis karamelliseeritud metspähkleid, mis andsid eriti krõmpsuva tulemuse.
Kui sul ei ole kodus väikeseid keeksivorme, saad need pehmed ja mahlased küpetised vabalt ka muffinivormis küpsetada.
Kusjuures need sobivad ideaalselt ka sinu lemmiknaisele või sõbrannale naistepäeva üllatuseks! :))
Pisikesed pähklikeeksid
Prindi retseptKoostisosad
- 3 muna
- 100 g suhkrut
- 50 g hapukoort
- 75 ml õli
- 150 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 40 g röstitud metspähkleid
- Kate:
- 30 ml koort
- 80 g valget šokolaadi
Juhised
Vahusta munad suhkruga.
Lisa hapukoor ja õli.
Sega jahu hulka küpsetuspulber ja sool.
Lisa jahusegu teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks tainaks.
Vala tainas väikestesse keeksivormidesse või muffinipesadesse. Lisa igasse vormi ka mõned hakitud röstitud pähklid.
Küpseta 175 kraadises ahjus 25-30 minutit.
Lase jahtuda ja eemalda vormist.
Haki šokolaad. Kuumuta koor keemiseni. Vala šokolaaditükid kuuma koore sisse ja sega kuni šokolaad on sulanud.
Lase mõned minutid jahtuda ja vala keeksidele kastmeks.
PS! Kui sa teed neid keeksikesi, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole