Ehmatusega avastasin ükspäev, et mu blogis ei ole siiani veel banaanileiva retsepti. Kuna see küpsetis on aga üks lihtsamaid ja praktilisemaid koduseid küpsetisi, siis saab see viga kohe parandatud.
Banaan on üks populaarsemaid puuvilju maailmas. Banaanileiba hakati valmistama aga oluliselt hiljem kui see puuvili tuntuks sai. Arvatakse, et see kuulus küpsetis töötati välja 1930. aastatel, ajal kui Ameerika Ühendriikides olid tugevad majandusraskused. Selle ajastu leidlikud ja loomingulised koduperenaised hakkasid retsepti looma selleks, et mitte lasta üleküpsenud banaanidel pahaks minna. Nagu selgus, mida küpsemad olid banaanid, seda magusamad need olid ja seda maitsvam tuli banaanileib. Kinnitan, et nii on! Seepärast ongi siin küpsetises hea ära kasutada köögikapi peale seisma jäänud pruunikad banaanid.
Kusjuures banaanileival on ka täitsa oma päev ehk 23.veebruaril tähistatakse rahvusvahelist banaanileivapäeva.
Nüüdseks on banaanileib ilmselgelt kõikjal tuntuks saanud. Siin on Sulle üks lihtne retsept, mille järgi valmib pehme ja kohev küpsetis. Soovitan seda süüa näiteks kreemja mandlivõiga või määri peale võid ja juustu. Igatepidi hea!
Kui kõike korraga ära ei söö, säilita banaanileiba külmkapis ja naudi terve nädala jooksul.
Banaanileib
Prindi retseptKoostisosad
- 4 keskmist küpset banaani
- 3 muna
- 100 g suhkrut
- 100 g võid
- 200 g nisujahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1,5 tl kaneeli
- ¼ tl soola
- Serveerimiseks:
- Mandlivõid
Juhised
Suru banaanid kahvliga katki. Klopi hulka munad ja suhkur.
Sulata või ja laske mõned minutid jahtuda. Lisa siis banaanisegule.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneel ja sool.
Sega kõik koostisosad omavahel kokku ja vala võiga määritud keeksivormi.
Küpseta 175 kraadises ahjus 45-50 min .
Lase banaanileival 15 min jahtuda ja kummuta siis vormist välja.
Serveeri banaanileiba näiteks mandlivõiga.
PS! Kui sa teed seda banaanileiba, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡
Kommentaare pole