Lihtne ja suvine rabarberiküpsetis, mis sai seltsiks ka magusaid maasikaid. Kreemjas kate valge šokolaadiga lisab keeksile veidi luksuslikkust. Kaunista keeks maasikate ja aias leiduvate suviste õitega ning pidu võibki alata!
Retsept valmis koostöös Dansukkeriga.

Lihtne rabarberi-maasikakeeks
Prindi retseptKoostisosad
- 150 g (+ 1 sl vormi määrimiseks) võid
- 240 g nisujahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 2 tl vanillisuhkrut
- 4 muna
- 170 g Dansukker rafineerimata roosuhkrut
- 100 g hapukoort
- 5 dl rabarberitükke (umbes 3 keskmist vart)
- 1 dl maasikatükke (umbes 4 suuremat maasikat)
- 1 sl mooniseemneid
- Kate:
- 100 g valget šokolaadi
- 100 g hapukoort
- 200 g maasikaid
- Kaunistamiseks:
- koogisõbralikke lilleõisi
Juhised
Sulata või ja jäta jahtuma. Sega jahu hulka küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Vahusta omavahel munad ja suhkur kohevaks heledaks vahuks. Lisa munavahu hulka sulavõi ja hapukoor, vahusta veelkord läbi.
Koori ja haki rabarber väikesteks tükkideks. Haki ka maasikad väikesteks tükkideks.
Lisa nüüd muna-võisegule kuivained ja sega kergelt läbi. Lisa nüüd ka rabarberi- ja maasikatükid ja sega kõik ühtlaseks tainaks.
Määri piklik küpsetusvorm korralikult võiga kokku. Saputa peale umbes 1 sl jahu, nii saad keeksi pärast vormi seest lihtsamini kätte. Vala keeksitainas vormi ja silu pealt ühtlaseks. Küpseta keeksi 175 kraadises ahjus 45-55 min (pöördõhk) kuni keeks on pealt priskeks ja kuldseks kerkinud.
Kontrolli väikese puust tikuga, kas keeks on valmis. Pista tikk keskele keeksi sisse- kui tikk jääb kuivaks, siis on keeks valmis.
Lase keeksil 10 min jahtuda ja kummuta siis ettevaatlikult vormist välja. Lase vähemalt täielikult jahtuda.
Enne serveerimist valmista keeksile kate.
Selle jaoks murra valge šokolaad tükkideks ja sulata vesivannil. Sega sulanud šokolaadi hulka toasoe hapukoor. Lase šokolaadi-hapukooresegul 5 minutit seista, nii muutub see veidi paksemaks. Määri siis keeksile.
Kaunista värskete maasikate ja lilleõitega.

PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole