Enne veel kui kodumaiste maasikate hooaeg kiiruga peale pressib, küpseta kooke just rabarberist. Siin on sulle veel üks kodune ja lihtne rabareberikoogi retsept. Mõnus apelsinivarjund ja magus martsipan teevad selle koogi veidi erilisemaks ja nii-nii maitsvaks. Proovi koos vanillikastmega!😋😋

Rabarberikook apelsini ja martsipaniga
Prindi retseptKoostisosad
- 375 g rabarberit (noori varsi pole vaja koorida)
- 150 g martsipani
- 125 g võid
- 4 muna
- 120 g suhkrut
- 180 g Kreeka jogurtit
- 1 apelsini peenelt riivitud koor
- 175 g täisteranisujahu (võid asendada tavalise nisujahuga)
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1,5 tl kardemoni (võid asendada kaneeliga)
- 0,5 tl soola
- Kiire vanillikaste koogi serveerimiseks:
- 300 ml piima
- 1 muna
- 2 sl suhkrut
- 1,5 sl nisujahu
- 2 tl vanillisuhkrut
Juhised
Haki rabarber väikesteks tükkideks ja viiluta martsipan (umbes 0,5 cm viilud). Sulata või ja jäta jahtuma.
Vahusta munad suhkruga. Lisa jogurt ja jahtunud sulavõi. Sega hulka ka peenelt riivitud apelsinikoor.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kardemon ja sool. Lisa jahusegu ja rabarberitükid teiste ainete hulka ja sega kõik korralikult läbi.
Vala 1/2 koogitainast küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse (21-22cm) koogivormi. Säti peale 1/2 martsipaniviiludest.
Nüüd vala peale ülejäänud tainas ja säti peale ülejäänud martsipaniviilud. Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 45-50 min (kasutasin pöördõhurežiimi) kuni see on kuldne ja küps. Serveeri kooki vanillikreemiga.
Vanillikreemi valmistamiseks vahusta omavahel muna ja suhkur. Lisa vahustades jahu. Kuumuta piim keemiseni ja lisa siis muna-suhkru-jahusegu. Sega pidevalt ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni kreem pakseneb. Lõpuks lisa ka vanillisuhkur.


PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole