Tegu on ühe erilise, kuid samas väga lihtsa rabarberikoogiga. Selle gluteenivaba rabarberikoogi võlukomponent on toortatar- seda nii jahu kui ka tangu kujul.
Kusjuures toortatrajahu on gluteenivabasid küpsetisi tehes alati mu esimene valik. Lisaks on röstitud toortatratang siin koogis nii mõnusalt krõmpsuv! Ära muretse, tatra spetsiifilist maitset siin üleliia tunda ei jää.
Haput rabarberit leiad nii koogi seest kui ka kattest.
Igal juhul sai sellest mõnusalt pehme ja mahlane kook, mis sobib hästi ka toidutundlikele. Kui jätad toorjuustukatte lisamata ja asendad kreeka jogurti koogi sees taimse jogurtiga, saab sellest koogist nii gluteeni- kui ka laktoosivaba kook. 😊

Mahlane rabarberikook toortatraga
Prindi retseptKoostisosad
- 380 g rabarberitükke (2-3 noort rabarberivart)
- 2 muna
- 125 g +2 sl Dansukker Demerara suhkrut
- 1 sl (kuhjaga) kreeka jogurtit
- 80 ml oliiviõli
- 50 g toortatratangu
- 50 g pähklisegu
- 200 g toortatrajahu
- 1 sl maisitärklist
- 25 g kaerahelbeid
- 1 tl soodat
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 2 tl kaneeli
- 2 tl vanillisuhkrut
- Toorjuustukate:
- 175 g toorjuustu
- 60 g kreeka jogurtit
- 1,5 sl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 sl peenelt riivitud sidrunikoort
- 2 sl sidrunimahla
- Rabarberikate:
- 150 g rabarberitükke
- 2 sl suhkrut
- 3 sl vett
Juhised
Puhasta ja haki rabarberivarred umbes 1 cm pikkusteks tükkideks. Noored rabarberivarred võid jätta koorimata. Sega rabarberitükkide hulka 2 sl suhkrut ja tõsta kõrvale.
Vahusta omavahel munad ja suhkur kohevaks. Lisa jogurt ja õli ning vahusta veelkord läbi.
Rösti toortatar kuival kuumal pannil 5-6 min, et see muutuks krõbedamaks. Lase jahtuda. Haki pähklid väiksemateks tükkideks. Pähklid võid samuti eelnevalt röstida, kui soovid.
Sega omavahel toortatrajahu, maisitärklis, sooda, küpsetuspulber, sool, kaneel ja vanillisuhkur.
Lisa hulka ka kaerahelbed, röstitud ja jahutatud tatar ning hakitud pähklid.
Lisa kuivainesegu munavahule. Lisa ka rabarberitükid (kausi põhja tekkinud vedelikku ära lisa) ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja vala koogitainas vormi. Silu pealt ühtlaseks. Küpseta kooki esmalt pöördõhurežiimil, 160 kraadi juures 30 min ja seejärel 170 kraadi juures veel 30 min. Lase koogil 15 min jahtuda ja eemalda siis vormist. Seejärel lase täielikult jahtuda.
Samal ajal kui kook jahtub, valmista koogile kate. Haki rabarber väikesteks tükkideks ja vala väikesesse potti. Lisa veidi vett ja suhkrut. Kuumuta ja lase 5-6 min tasasel tulel podiseda kuni rabarber on pehme. Lase jahtuda.
Toorjuustukreemi jaoks sega toorjuustu hulka jogurt, suhkrud, sidrunikoor ja sidrunimahl.
Määri jahtunud koogile kõigepealt toorjuustukreem ja selle peale rabarberimoos. Serveeri ja naudi!


PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole