Koogid

Lihtne rabarberikook

Need esimesed kevadised rabarberikoogid on alati nii erilised ja terve pere poolt oodatud! Siin on üks eriti lihtne ja kodune rabarberikook, mis maitseb lihtsalt südantsoojendavalt hästi. Proovi järgi!

Retsept ilmus ka ajakiri TIIU mainumbris!

Lihtne rabarberikook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Küpsetusaeg: 35-45 min

Koostisosad

  • 500 g (3 suuremat vart) rabarbereid
  • 125 g võid
  • 225 g nisujahu
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • 150 g suhkrut
  • 100 g hapukoort
  • 40 g mandlilaaste

Juhised

1

Puhastage ja tükeldage rabarber. Valage rabarberitükid kaussi ja lisage 2 sl suhkrut. Segage läbi ja jätke seisma.

2

Sulatage või ja laske jahtuda.

3

Segage omavahel jahu, kaneel, sool ja küpsetuspulber.

4

Vahustage munad suhkruga, lisage hapukoor ja jahtunud sulavõi. Lisage jahusegu munavahu hulka. Lõpuks segage juurde ka rabarberitükid. Segaga kõik korralikult läbi. Valage koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (20 cm). Jaotage koogi pinnale mandlilaastud. Küpsetage kooki 180 kraadises ahjus 35-45 minutit kuni see on kuldpruun.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri