Koogid

Red Velvet tort maasikatega

Rimi e-pood tähistab sel aastal oma kolmandat sünnipäeva ja mul oli võimalus Rimile sünnipäevatort valmistada. Selleks sündis üks ilus ja maitsev, Rimile iseloomulikult punastes toonides tort, mis on veidi lihtsustatum variant kuulsast Red Velvetist.

Red Velvet cake, mis on tuntud ka kui Waldorf cakered carpet cake ja red mystery cake, on oma olemuselt tegelikult pehme ja mahlane, kihiline šokolaadikook. Eriliseks teeb koogi punane värvus ja uhke kõrgus. See siin on kodusem ja lihtsam variant Red Velvetist, kuhu lisasin magusa tasakaalustamiseks ka värskeid maasikaid ja õhkavat piparmünti. Pikka iga Rimi e-poele, et saaksime ikka oma toidukraami kiirelt ja mugavalt koju tellida!

Postitus sündis koostöös Rimi Eestiga.

Red Velvet maasikatega

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 2 tundi

Koostisosad

  • Biskviit:
  • 3 muna
  • 260 g suhkrut
  • 360 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl kakaod (magustamata)
  • 0,5 tl soola
  • 220 ml toiduõli
  • 240 ml keefirit
  • ½ tl punast toiduvärvi
  • 2 tl äädikat
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • Kreem:
  • 500 g mascarpone kreemjuustu
  • 350 ml vahukoort
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl sidrunimahla
  • 2 sl piparmündilikööri või ¾ tl piparmündiekstrakti
  • noaotsatäis punast toiduvärvi
  • Kaunistamiseks ja kihtide vahele:
  • 350 g maasikaid
  • 50 g valget šokolaadi

Juhised

1

Otsi valmis lahtikäiv koogivorm (24 cm) ja vooderda see küpsetuspaberiga. Keera ahi 180 kraadi peale.

2

Sega omavahel jahu, kakao, sooda, küpsetuspulber ja sool.

3

Vahusta munad suhkruga. Lisa muna-suhkrusegusse keefir, õli, toiduvärv, äädikas ja vaniljeekstrakt.

4

Ühenda omavahel vedelad ained ja jahusegu, sega ühtlaseks massiks.

5

Vala koogitainas koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 45-55 mnutit kuni kook on küpsenud ja keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.

6

Lase 15 minutit vormis jahtuda ja eemalda siis kook vormist. Lase biskviidil täielikult jahtuda ja lõika siis kolmeks kihiks.

7

Vahusta mascarpone, vahukoor ja suhkrud ühtlaseks kreemiks. Lõpus lisa ka sidrunimahl ja piparmündiliköör või -ekstrakt. Vooderda lahtikäiv koogivorm taas küpsetuspaberiga ja tõsta esimene biskviidikiht taas vormi põhja. Määri kreemi kõigile kolmele kihile ja jäta kreemi alles ka hiljem külgedele määrimiseks. Iga kihi vahele säti ka mõned maasikatükid.

8

Lase koogil 3 tundi külmkapis maitsestuda. Eemalda siis vormist ja lõpuks määri kreemi ka külgedele. Mina määrisin külgedele ka veidike punast värvi.

9

PS! Kui tundub, et biskviit küpses liiga kuivaks, siis niisuta igat biskviidikihti kergelt suhkrusiirupi või mahlaga.

10

Poolita maasikad ja haki valge šokolaad. Kaunista kook ja naudi!

PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

4 kommentaari

  • Reply
    Kersti
    mai 9, 2023 at 6:53 e.l.

    Väga isuäratav tort 🙂 Retseptis on biskviidi osas kaks korda toiduvärvi ja äädikat, aga tegemise juhendis ei saa aru, mis põhjusel need eraldi võiks olla. Proovin kindlasti järgi 🙂

    • Reply
      admin
      mai 9, 2023 at 7:46 e.l.

      Hei! Suur tänu märkamast, tegin nüüd parandused 🙂
      Tervitades
      Merilin

  • Reply
    Helen
    mai 13, 2023 at 1:47 e.l.

    Tere! Juhendis ei ole kirjas, et küpsetuspulbrit tuleb lisada, mul jäi lisamata..

    • Reply
      admin
      mai 29, 2023 at 8:18 e.l.

      Hei! Suur tänu märkamast, tegin parandused 🙂

    Kommenteeri