Koogid

Maasika-avokaado-šokolaadivärviline kook

Maasikast roosa ja punane, avokaadost heleroheline ja šokolaadist pruun kihiline kook, mis maitseb värskelt ja suviselt.

Natuke rohkem nikerdamist, aga silmale nii ilus vaadata!

Põhi:

12 Domino küpsist
50 g võid

Šokolaadikiht:

100 g tumedat šokolaadi
100 g vahukoort
100 g toorjuustu

Avokaadokiht:

150 g Jaani suhkruga kondenspiima
100 g toorjuustu
150 g avokaadot (umbes 3/4 ühest avokaadost)
1 spl sidrunimahla
1 tl želatiinipulbrit

Maasikakiht nr 1:

100 g vahukoort
100 g Jaani suhkruga kondenspiima
200 g maasikaid
1 tl želatiini

Maasikakiht nr 2:

250 g maasikaid
1 spl suhkrut
1 tl želatiini

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud sega küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21 cm) põhja ja aseta külma.
Tükelda šokolaad. Aja vahukoor keema ja tõsta siis tulelt. Vala hulka hakitud šokolaad ja sega kuni on sulanud. Sega toasoe toorjuust pehmemaks ja lisa šokolaadimass. Sega kuni on ühtlane.
Määri šokolaadikiht küpsisepõhjale laiali ja aseta 30 minutiks külmkappi.
Püreesta avokaadomass, lisa kondenspiim, toorjuust ja sidrunimahl. Paisuta želatiin umbes 2 spl külmas vees ja sulata siis kuumaveevannil. Vala pidevalt segades želatiinisegu peene nirena avokaadosegu hulka. Sega kõik ühtlaseks ja määri siis šokolaadikihi peale laiali. Lase 30 minutit külmkapis tarduda.
Püreesta maasikad, lisa kondenspiim ja vahustatud koor. Paisuta želatiin ja sulata kuumaveevannil. Vala želatiin pidevalt segades peene nirena maasikasegu hulka. Määri nüüd maasikasegu avokaadokihi peale laiali ja pane jälle 30 minutiks külma.
Püreesta maasikad suhkruga. Paisuta želatiin ja sulata. Vala želatiin maasikapüree hulka. Nüüd määri viimane maasikakiht koogile ühtlaselt laiali ja hoia kooki 3-4 tundi külmkapis.

 

Sulle võivad veel meeldida

9 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    juuli 9, 2014 at 11:48 e.l.

    Kas avokaado koogi sees pruuniks ei lähe?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      juuli 9, 2014 at 3:11 p.l.

      Ei lähe, kui selle kohe teiste ainetega kokku segad.

  • Reply
    Anonymous
    juuli 11, 2014 at 11:40 e.l.

    Appi, appi! Kook on olnud juba 4 h külmas ja viimane kiht ei ilmuta mingeid tarretumise märke, täitsa vedel peal.

  • Reply
    Anonymous
    juuli 11, 2014 at 6:49 p.l.

    No vot, ja ei tarretunudki pealmine kiht ära, vormi eemaldades voolas mööda külgi maha, aga kui ei tea, milline olema peab, siis oligi dekoratiivne. Kook ise maitses ülihea. Domino küpsist poes polnud, kasutasin mingit black and white nimelist ja see sai kohe eriti palju kiidusõnu. Läheb kindlasti kordamisele, aga ilmselt pean siis želatiini kogust viimases kihis suurendama.

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      juuli 12, 2014 at 10:56 e.l.

      Hmm huvitav.. mul tarretus ilusti selle kogusega ära, aga eks võib muidugi natuke suurendada želatiinikogust.

  • Reply
    Anonymous
    september 11, 2014 at 8:11 p.l.

    Parim kook, mida olen kunagi söönud 🙂 Huvitav valmistada ja minul tarretusid kõik kihid ilusasti 🙂

  • Reply
    Anonymous
    juuli 15, 2016 at 9:18 e.l.

    Tere, kui soovin kooki 24 cm läbimõõduga vormis teha, siis mis kogustega peaksin arvestama?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      juuli 20, 2016 at 10:23 p.l.

      Hei! Sel juhul võiksid ca 1/4 osa võrra kõiki koguseid suurendada.

    Kommenteeri