Koogid

Mustikakattega kohupiimatort

Eesti Vabariigi aastapäevaks valmistasin tordi, mille juures on kasutatud võimalikult palju nn eestipäraseid koostisosi. Esindatud on kõik meie rahvuslipu värvid- nii sinine, must kui ka valge. Lõpptulemus oli mõnusalt mahe:)
Põhi:
100 g musta leiba
120 g Digestive’i küpsiseid
100 g võid
Täidis:
400 g vaniljekohupiima
200 g vahukoort (+1tl suhkrut)
200 g merevaiku
300 g hapukoort (10%)
4 sl kamajahu
80 g kamašokolaadi
3 tl vanillsuhkrut
6 sl suhkrut
5-6 tl želatiini
5 sl piima
Kate:
1,5 dl mustikaid
poole sidruni mahl
0,5 dl vett
2 tl želatiini+ 2 sl vett
Purusta kuivanud must leib ja küpsised hästi peeneks puruks ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja ja aseta külma.
Täidiseks vahusta toasoe merevaik suhkru ja vanillsuhkruga, lisa ka kohupiim ja hapukoor. Sega hulka kamajahu ja hakitud kamašokolaad. Vahusta koor 1 tl suhkruga. Paisuta želatiin piimas ning sulata siis madalal kuumusel veevannis. Nirista želatiin pidevalt hoolega segades kohupiimasegusse ja sega ettevaatlikult, kuid kiiresti hulka ka vahukoor. Vala vormi ja lase vähemalt 4 tundi külmas tarduda.
Aseta mustikad ühtlaselt koogi peale. Paisuta želatiin vees ja sulata kuumaveevannis. Sega sulanud želatiin ülejäänud vee ja sidrunimahlaga, vala marjadele. Hoia torti veel 2 tundi külmas.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri