Selle küpsetisega saad praegust suvikõrvitsauputust leevendada. Suvikõrvits teeb selle koogi parajalt mahlaseks ja mandlijahu mõnusalt pehmeks. Grammigi nisujahu lisamata saad imehea ja kiire koogi.
Kõrvale tassitäis taimeteed ja elu on nii ilus! Päriselt ka.
Enamus pildid siia postitusse tegi seekord hoopis armas Lisett, kelle pildistamistega saad tutvust teha siin lehel nonbizarre.com. Katsime Lisettiga ühel tuulisel, kuid hästi ilusal õhtupoolikul mere ääres piknikulina hea ja paremaga ja võtsime veel alles jäänud suvest viimast. 🙂
Suvikõrvitsa-šokolaadikook
Prindi retseptKoostisosad
- 5 suurt muna (L)
- 150 g rafineerimata suhkrut
- 120 g võid
- 300 g suvikõrvitsat
- 275 g mandlijahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 50 g magustamata kakaopulbrit
- Katteks:
- 100 g tumedat šokolaadi
- 50 g koort/piima
- mustikaid
- pihalakaid
Juhised
Sulata või ja jäta jahtuma.
Töötle suvikõrvitsatükid blenderis püreeks või riivi peene riiviga.
Vahusta munad suhkruga, lisa sulavõi ja suvikõrvits.
Sega omavahel mandlijahu, kakao, sool ja küpsetuspulber.
Sega nüüd kuivad ja märjad koostisosad omavahel kokku.
Vala tainas võiga määritud koogi- või keeksivormi.
Küpseta kooki 165 kraadi juures 1 tund ja tõsta siis ahjust välja.
Lase koogil enne vorist välja võtmist 15 minutit jahtuda.
Katte jaoks haki šokolaad väiksemateks tükkideks. Kuumuta piim või koor keemiseni ja tõsta siis tulelt lisa šokolaaditükid ja sega kuni šokolaad on sulanud. Vala koogile katteks.
Kaunista kook marjadega. Mina sättisin peale ka mõned pihlakaoksad 🙂
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja seda hashtagiga #koogikontor jagada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 🙂
6 kommentaari
Salome
august 19, 2019 at 4:16 p.l.Tere
Väga soovin katsetada kooki, aga tekkis paar küsimust.
1. Kas riivitud suvikõrvitsast on vaja vedelik ka välja pigistada, seda tekib alati nii palju.
2. Millist koogivormi eelistada?
admin
august 19, 2019 at 4:34 p.l.Hei! Nii tore! Mina valasin enamus vedelikust ka koogitaina sisse ehk siis midagi sinna kausi põhja jäi, aga põhimõtteliselt läks koos vevdelikuga 🙂
Kook sobib keeksivormis küpsetamiseks või siis nt lahtikäivas, ca 22 cm käbimõõduga vormis.
Mannu
august 29, 2019 at 1:48 p.l.Tere! Kas vaja läheb nii 300g suvikõrvitsat, mis edasi sobivaks töödelda, kui ka 250g püreed? Retseptis mõlemad välja toodud ja ma segaduses 😀
admin
august 29, 2019 at 4:19 p.l.Hei! Issandjummel oligi kogemata 2x läinud. Parandasin nüüd ära ehk siis kokku 300 g suvikõrvitsat riivid peene riiviga või töötled blenderis püreeks 🙂
Meeli
august 30, 2019 at 4:22 p.l.kas mandlijahu võib asendada sama koguse nisujahuga?
admin
august 30, 2019 at 5:22 p.l.Hei! Kuna mandlijahu on rasvasem ja niiskem kui nisujahu, siis seda kulub “taina kokku sidumiseks” rohkem. Soovitan sul nisujahu panna u 225 g.