Tomatihooaja avan seekord ühe ekstra ilusa ja mõnusa soolase pirukaga. Kuna olen ise gluteenile tundlik, siis püüan kõik oma edaspidised küpsetised (vähemalt need, mida ise ka tahan süüa :D) gluteenivaba jahuga valmistada. Täpselt nagu ka selle piruka põhi, kuhu läks segu maisi-, riisi- ja gluteenivabast kaerajahust. Arvestada tuleb, et selline tainas jääb küll natuke muredam kui nisujahuga tehtud, kuid maitsepoolest see minu arvates ei kannata. 🙂
Mul läks piruka sisse fetajuust, kuid usun, et sinihallitusjuustuga võiks ju ka täitsa maitsev olla.
Kasuta siin pirukas erineva suuruse ja värvusega tomateid- kollaseid, punaseid ja rohelisi. Nii jääb palju efektsem tulemus!
Sobib nii õhtul veini kõrvale mekutamiseks kui hommikul kohviga nautimiseks. Proovi siis ka ja pliis anna teada, kuidas sulle maitses. 🙂
Tomati-suvikõrvitsa galette
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 95 g maisijahu
- 50 g riisijahu
- 30 g maisitärklist
- 30 g kaerajahu
- 0,5 tl soola
- 100 g võid
- 3 spl vett
- Täidis:
- 4-5 keskmist eri värvi tomatit
- 1/2 keskmist suvikõrvitsat
- 2 küüslauguküünt
- 2 muna
- 120 g fetajuustu
- soola, pipart
- Serveerimiseks:
- värsket basiilikut
Juhised
Sega omavahel kõik jahud, tärklis ja sool.
Näpi jahu hulka toasoe või ja lisa ka vesi.
Sega kiirelt ühtlaseks tainaks.
Mässi kile sisse ja aseta tainas 20 minutiks külma.
Tõsta tainapäts ahjuplaadisuurusele küpsetuspaberile.
Puista kergelt riisijahuga üle ja rulli u 26 cm läbimõõduga ümmarguseks rattaks.
Sega omavahel hakitud küüslauk, fetajuust ja munad.
Määri feta-munasegu tainaringile nii, et u 2,5 cm jääb äärtest vabaks (selle osa tõstad hiljem täidise peale kokku).
Viiluta suvikõrvits ja tomatid.
Aseta suvikõrvitsa- ja tomativiilud feta-munasegu peale.
Puista üle soola ja pipraga.
Tõsta nüüd täidisest vabaks jäänud tainaosa keskele taina peale kokku.
Küpseta 35 minutit 180 kraadises ahjus kuni pirukas on kuldse jumega ja täidis hüübinud.
PS! Kui Sa teed seda pirukat, siis ära unusta pilti teha ja seda hashtagiga #koogikontor jagada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 🙂
Kommentaare pole