Sain jälle vanemaks ja targemaks! Juhhuuu!!
See taevalikult kreemine ja kookosene juustukook ilutses mu sünnipäevalaual koos makroonide ja muu heaga. Kookospiim annab koogile mõnusalt maheda kookosemaitse ja need kommid, mis nagu kõigile teada, ütlevad rohkem kui tuhat sõna, sobivad sinna peale kui valatult.
Põhi:
150 g Mesikäpa Dopsi küpsiseid
50 g võid
Täidis:
500 g maitsestamata toorjuustu
200 g “Merevaik” sulatatud juustu
200 ml kreemjat kookospiima
175 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 munakollast
2 muna
1 spl nisujahu
2 spl kookoshelbeid
Kate:
200 g vahukoort+ 2 tl suhkrut
50 g kookoshelbeid
Raffaello komme
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21 cm läbimõõduga) põhja ja tõsta külmkappi.
Sega omavahel toorjuust, sulatatud juust, kookospiim, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad ja munakollased. Lõpuks sega sisse ka kookoshelbed ja jahu.
Vala täidis küpsisepõhjale ja aseta 160 kraadisesse ahju 45 minutiks küpsema. Pane ahjupõrandale ka üks veega täidetud anum, et kook veel ilusam ja maitsvam küpseks. Jahuta ja lase juustukoogil üleöö külmkapis olla. Järgmisel päeval kata kook vahustatud koore ja kookoshelvestega. Kõige peale aseta veel Raffaello kommid ja pidu võib alata!
Kommentaare pole