Koogid

Kookose-juustukook

 

 

Sain jälle vanemaks ja targemaks! Juhhuuu!!

See taevalikult kreemine ja kookosene juustukook ilutses mu sünnipäevalaual koos makroonide ja muu heaga. Kookospiim annab koogile mõnusalt maheda kookosemaitse ja need kommid, mis nagu kõigile teada, ütlevad rohkem kui tuhat sõna, sobivad sinna peale kui valatult.

Põhi:

150 g Mesikäpa Dopsi küpsiseid
50 g võid

Täidis:

500 g maitsestamata toorjuustu
200 g “Merevaik” sulatatud juustu
200 ml kreemjat kookospiima
175 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 munakollast
2 muna
1 spl nisujahu
2 spl kookoshelbeid

Kate:

200 g vahukoort+ 2 tl suhkrut
50 g kookoshelbeid
Raffaello komme

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21 cm läbimõõduga) põhja ja tõsta külmkappi.
Sega omavahel toorjuust, sulatatud juust, kookospiim, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad ja munakollased. Lõpuks sega sisse ka kookoshelbed ja jahu.
Vala täidis küpsisepõhjale ja aseta 160 kraadisesse ahju 45 minutiks küpsema. Pane ahjupõrandale ka üks veega täidetud anum, et kook veel ilusam ja maitsvam küpseks. Jahuta ja lase juustukoogil üleöö külmkapis olla. Järgmisel päeval kata kook vahustatud koore ja kookoshelvestega. Kõige peale aseta veel Raffaello kommid ja pidu võib alata!

 

 

 

 

Maapähklivõkreemiga makroonid

 

 
Eriti ägeda üllatuse tegi minu isa, kes valmistas mu sünnipäevaks ise koduõlut ja pitseeris pudelid veel minu nimelise sildiga ära ka :))

 

 

Uus aasta tuleb mul kindlasti veel koogisem ja ilusam!

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri