Koogid

Šokolaadikook merevaigukreemiga

Kuna pühapäeval tähistame isadepäeva, siis on see vastupandamatult maitsev šokolaadikook pühendatud kõikidele praegustele ja tulevastele issidele üle terve ilma. Issidele meeldivad ju ikka need lihtsad ja magusad maitsed! 🙂

Selles imemaitsvas koogis kohtuvad tume šokolaad ja hapukad marjad. Kattekreemiks määrisin piimašokolaadiga segamini kergelt soolase alatooniga, seda kõigile tuttavat Merevaiku! Peale veel peoga marju ja röstitud pähkleid- uh see tuli maitsev!

Kutsun ka Sind üles oma issile või vanaisale isadepäevaks kooki küpsetama! Koogis soovitan kasutada kodumaiseid Eggo mune ja Olivia rapsiõli.
PS! Koogikontori Instagramis toimub ka üks magus loosimäng, kus kõikide osalejate vahel läheb loosi osalemine Koogikontori magusas ekleeri & toidufoto töötoas*.

Loosis osalemiseks:

  • hakka jälgima Koogikontori Instagrami kontot @koogikontor
  • märgi Koogikontori Instagramis postituse alla 2 sõpra, kes sellest koogist ampsu tahaksid saada. Olgu ta siis juba praegu isa, tulevane isa või lihtsalt üks armas inimene, kes on suur maiasmokk 🙂

12.novembril loosin kõikide kommenteerijate vahel postituse all välja tasuta pääsme ekleeri & toidufoto töötuppa! 🙂

*Ekleeri & toidufoto töötoas valmistame maitsvaid ekleere erinevate kreemide ja katetega. Kui ekleerid valmis saame, õpetan, kuidas ekleere isuäratavalt pildile püüda 🙂

Retsept valmis kootöös Eggo munade ja Olivia õliga.

Šokolaadikook merevaigukreemiga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 45 min + 45 min Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • 5 Eggo muna
  • 150 g fariinsuhkrut
  • 220 g tumedat šokolaadi
  • 170 ml Olivia rapsiõli
  • 150 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 100 g vaarikaid või muid hapukaid marju (võivad olla külmutatud)
  • Kate:
  • 200 g Merevaik sulajuustu
  • 50 g piimašokolaadi
  • marju
  • pähkleid

Juhised

1

Murra šokolaad tükkideks ja sulata vesivannil. Jäta jahtuma.

2

Vahusta munad suhkruga kohevaks.

3

Lisa munavahu hulka sulanud šokolaad ja õli. Vahusta veel korra kõik läbi.

4

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.

5

Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kasutasin 20 cm läbimõõduga vormi, kuid võid teha ka suurema vormiga, sel juhul tuleb kook madalam. Vala pool šokolaadikoogitaina kogusest vormi ja säti peale vaarikad. Vala peale ülejäänud osa koogitainast ja silu pealt ühtlaseks.

6

Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 40-45 minutit. Lase täielikult jahtuda.

7

Nüüd sulata 50 g piimašokolaadi ja lase mõni minut jahtuda. Sega piimašokolaad Merevaigu sisse. Määri merevaigu-šokolaadikreem koogile ja kata sellega ka ääred. Kaunista kook marjade ja pähklipuruga.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri