Toorkoogid ja vegan maiustused

Maapähklivõi-karamellikoogikesed (vegan)

Millegipärast kohtuvad need 3 – maapähklivõi, karamell & šokolaad üsna tihti mu kookides. Soolane, magus, kleepuv, kreemjas, krõmpsuv. Kõik hea ühes ampsus koos! Retsept sarnaneb palju sellele Snickersi koogile siin, aga on seekord ilma šokolaadikatteta. Proovi kindlasti!

Mina kasutasin selle retsepti puhul väikeseid silikoonvorme, kuid võid selle koogi valmistada ka ühte suuremasse, nii umbes 20 cm läbimõõduga vormi.

Maapähklivõi-karamellikoogikesed

Prindi retsept
By Portsjonit: 5 Valmistusaeg: 2 tundi + 2 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 60 g Pähklinäpi mandleid
  • 50 g maapähklivõid*
  • 30 g kookosõli
  • 1 spl kakaod
  • 6 pehmet datlit (leota vajadusel 15 min soojas vees)
  • Karamell:
  • 15 pehmet datlit
  • 100 ml vett
  • 1/5 tl meresoola
  • Kate:
  • 150 g Pähklinäpi india pähkleid
  • 150 g maapähklivõid*
  • 100 ml kookospiima
  • 30 ml agaavisiirupit
  • 3 tl kohvipuru (soovitus: maitsestatud iiri kohv)
  • Maapähklivõi:
  • 1 pakk Pähklinäpi maapähkleid
  • 0,5 tl meresoola

Juhised

1

Esmalt pane india pähklid 2 tundi enne koogi valmistamisest vette likku.

2

Valmista maapähklivõi. Selleks vala maapähklid suurele küpsetusplaadile ja rösti neid ahjus 180 kraadi juures 10 min. Lase täielikult maha jahtuda. Vala röstitud pähklid blenderkannu ja lisa sool. Töötle pähklid kreemjaks massiks. Vahepeal lase blenderkannul „puhata“, tõmba lusika/spaatliga pähklimass kannu seinte küljest lahti ja töötle uuesti.

3

Põhja valmistamiseks haki mandlid ja datlid väikesteks tükkideks. Lisa maapähklivõi, kakao ja kookosõli. Sega kõik ühtlaseks massiks ja suru väikeste silikoonvormikeste või küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja. Aseta vorm sügavkülma.

4

Nüüd valmista karamell. Selleks haki pehmed datlid natuke väiksemaks, lisa sool ja vesi ning töötle need saumikseri või blenderi abiga ühtlaseks kreemiks. Määri karamell väikeste koogikeste põhjale laiali ja aseta koogid uuesti sügavkülma.

5

Nõruta india pähklid veest ja vala blenderisse. Lisa ka kõik teised katte koostisosad. Töötle blenderis ühtlaseks kreemiks ja määri kreem karamellikihile.

6

Lase nüüd koogikestel veel 1,5 tundi sügavkülmas olla. Kui kasutad suuremat vormi, siis hoia vähemalt 2 tundi sügavkülmas. Eemalda vormist ja naudi!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri