Smuutid ja hommikusöögid

Mandlipiim

Mandlipiim sisaldab ohtralt valku ja kasulikke rasvu. Lisaks leidub selles kaltsiumi, rauda, magneesiumi, kaaliumi ja palju teisi vajalikke toitaineid, mida meie keha vajab.

Mandlipiima maitse on meeldivalt mahe ja kergelt magus. Ma ise valmistan sellest tihti mõnusalt kreemjast kaerahelbeputru või lasen sellel hoopis oma smuuti maitsvamaks teha. Kindlasti sobib see ideaalselt krõbeda müsliga söömiseks, kuuma ja vürtsika chai latte või kakao tegemiseks…

Kuigi oled ilmselt poodides silmanud mandlipiimapakke päris mitme tootja pool, saab seda lihtsa vaevaga ka ise kodus valmistada. Seejuures on hea teada, et enda tehtud mandlipiim on puhas igasugustest koledatest säilitusainetest. Mõnusama maitse saamiseks ja säilivuse pikendamiseks lisan mandlipiimasegule ka paar datlit ja veidi meresoola.

Mina valan oma mandlipiima korgiga klaaspudelitesse ja säilitan külmkapis kuni nädal aega.

Mandlipiim

Prindi retsept

Koostisosad

  • 250 g Pähklinäpi mandleid
  • 1 liiter külma vett
  • 2 datlit
  • ¼ tl meresoola

Juhised

1

Vala mandlite peale nii palju vett, et need oleksid üleni veega kaetud. Jäta ööseks likku.

2

Kurna mandlid sõelal ja vala blenderisse.

3

Vala mandlite peale ühe liitri jagu külma vett.

4

Lisa ka datlid ja sool. Töötle blenderiga umbes 1 minut kuni saad valge vedeliku.

5

Kurna nüüd saadud segu 3-kordse suure marli või siis lihtsalt mõne paksema riidetüki peal.

6

Paks mandlimass jääb nüüd marli sisse ja alles jääb siidine mandlipiim.

7

Vala piim pudelisse ja säilita külmkapis.

PS! Kui sa teed ka mandlipiima, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri