Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Iiri kohvi-šokolaadi toorkook

Irish whiskey & cream kohviubadega tegin tutvust Tallinna vanalinnas, Nunne 7 asuvas pisikeses tee- ja kohvipoes. Seal on suur valik erinevaid maitsestatud kohviube, millest valmistatud kohv tuleb nii aromaatne ja tõesti väga maitsev. Kohvijookide puhul panen tavaliselt maitsestatud kohvi koguseliselt tavalise kohviga pooleks, siis jääb maitse mahedam ja nii meeldib mulle rohkem.

Seda sama iiri viski ja kreemi maitselist kohvi tundus põnev lisada ka koogi sisse. Varem olen teinud toorkooki lahustuva espressopulbriga, mis andis ka täitsa maitsva tulemuse, kuid hetkel võitis “kohvikookide kategoorias” just see, iiri kohviga kook minu südame. Lisaks mõnusale maitsele, see kook ka lõhnab hullult hästi!

Hoiatan, et kook on pigem selline tummine ja rammus ehk üle ühe tüki suudavad vist küll ära süüa vaid kõige suuremad maiasmokad! 🙂

Nagu ikka blenderdasin toorkoogi valmis kõikvõimsa Blendteciga, mis mu elu nüüd juba mõnda aega kookide, smuutide, pähklivõide, hummuste ja teistes kategooriates palju lihtsamaks teeb.

Iiri kohvi-šokolaadi toorkook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1 tund+3 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 8-9 pehmet datlit
  • 60 g toortatart
  • 75 g toortatrajahu
  • 1 spl kaarobipulbrit*
  • ¼ tl soola
  • 40 ml Loodusvägi kookosõli
  • Täidis:
  • 450 g india pähkleid
  • 60 ml agaavisiirupit
  • 1 suurem banaan
  • 250 ml Loodusvägi kookospiima
  • 100 ml Loodusvägi kookosõli
  • 2 spl toorkakaod
  • 1 spl kaarobipulbrit*
  • 2 tl Irish whiskey & cream jahvatatud kohvi
  • Kaunistamiseks:
  • kohviube
  • kakaonibse**

Juhised

1

Pane eelmisel õhtul india pähklid ja toortatar vette likku, et need saaksid pehmeneda.

2

Põhja valmistamiseks sega pehmete datlite (kui datlid on kuivad ja kõvad, siis leota neid eelnevalt 15 minutit leiges vees) hulka nõrutatud tatar ja tatrajahu, sool, kaarob ja kookosõli. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja pista vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

3

Täidise valmistamiseks nõruta kõigepealt india pähklid sõelal liigsest veest ja jaga kaheks.

4

Vala pooled neist blenderisse. Lisa pähklite peale 1/2 banaani, 125 ml kookospiima, 30 ml agaavisiirup, kakao, kaarob ja 50 ml kookosõli.

5

Blenderda kõik ühtlaseks massiks ja määri täidisesegu põhjale. Pane sügavkülma.

6

Kohvitäidise jaoks blenderda pähklid, ülejäänud kookospiim, agaavisiirup, kohvipulber ja kookosõli. Määri šokolaadikihi peale. Hoia kooki 3-4 tundi sügavkülmas, nii tardub see kõige paremini ja koogist saab ilusad tükid lõigata.

7

Kaunista toorkakao, kohviubade ja kakaonibsidega.

Notes

*kaarobipulber ehk jaanikaunapulber on looduslik magusaine, mis on kergelt karamelli- ja kakaomaitseline, selle võid leida näiteks Biomarketist **kakaonibsid on purustatud kakaooad, mille leiad samuti Biomarketist

PS! Kui sa teed seda toorkooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri