Koogid

Šokolaadi-toorjuustukook marjadega

Mis saaks sulada kokku veel paremini kui kooslus toorjuustust, šokolaadist ja marjadest? Selles koogis on need kõik ja seepärast on see ka üsna kindel valik, kui soovid sõbrapäeval heade sõprade maitsemeeli millegi mõnusaga kostitada… Pealegi on seda tõesti imelihtne valmistada. Kasuta koogi sees oma lemmikmarju. Need võivad olla ka sügavkülmutatud, kuid sel juhul sulata need enne.

Toorjuustu osas eelista kvaliteetset ja kreemjat Philadelphia naturaalset toorjuustu.

Šokolaadi-toorjuustukook marjadega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10

Koostisosad

  • Põhi:
  • 275 g kaeraküpsiseid
  • 25 g röstitud mandlilaaste
  • 100 g võid
  • Tumeda šokolaadiga kiht:
  • 600 g Philadelphia toorjuustu
  • 100 ml vahukoort
  • 250 g tumedat šokolaadi (mul oli 100 g 70% + 150 g 50 % kakaosisaldusega šokolaad)
  • 30 g röstitud mandlilaaste
  • 125 g lemmikmarju (nt vaarikad ja mustikad)
  • Valge šokolaadiga kiht:
  • 200 g Philadelphia toorjuustu
  • 100 g kreeka jogurtit
  • 60 g valget šokolaadi
  • soovi korral 2 sl Amarettot või 1 tl mandliekstrakti (või konjakit)
  • Peale:
  • 25 g röstitud mandlilaaste
  • 100 g vaarikaid
  • soovi korral sulatatud šokolaadi

Juhised

1

Röstitud mandlilaastud saad nii, kui kuumutad neid kuival pannil 5-6 min kuni need on kergelt kuldse jumega ja tunned köögis mõnusat lõhna.

2

Põhja valmistamiseks purusta küpsised ja mandlilaastud. Sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja. Kui segu jääb liiga kuiv, lisa veel veidi võid. Aseta vorm külma.

3

Sega omavahel toasoe toorjuust ja koor kreemjaks. Sulata vesivannil šokolaad ja lase 5 minutit jahtuda. Sega sulašokolaad toorjuustusegu hulka. Lisa ka mandlilaastud. Jaota marjad koogipõhjale laiali. Määri peale toorjuustu-šokolaadisegu. Hea kui saad kooki paar tundi külmkapis hoida, enne kui teise kihi teed.

4

Teise kihi jaoks sulata valge šokolaad vesivannil. Sega omavahel toasoe toorjuust ja jogurt. Lisa toorjuustu-jogurtisegule sulanud valge šokolaad ja Amaretto või mandlieksrakt.

5

Määri kreem koogile ja lase koogil nüüd 3-4 tundi külmkapis seista.

6

Kaunista sulašokolaadi, värskete vaarikate ja mandlilaastudega.

Retsept valmis koostöös Philadelphia Eestiga.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri