Mida aeg kevadepoole liigub, seda enam tekib isu sidruni järele. Miski loomulik ihaldus c-vitamiini järgi vist. Seepärast isutavad mind rohkem ka sidrunikreemidega magustoidud ja koogid. Mis saaks olla veel parem kooslus kui õhkõrnad ja õhulised, magusad pisikesed pavlovad koos kreemja mascarponevahu ja hapuka sidrunikreemiga, mis nii hästi kogu seda magusat kombot tasakaalustab…
Minipavlovaid võid serveerida ka lihtsalt mascarponekreemi ja värskete marjadega, passionivilja või maasikapüreega, lisada tumedat šokolaadi või karamelliseerituid krõbedaid pähkleid, pisaatsipastat või soolakaramelli. Lase fantaasia lendu ja katseta!
Sidrunikreem ehk lemon curd, mida kookide juures kasutan, on nii hea, et soovitan korraga valmis teha topeltkoguse. Säilita kinnises purgis külmkapis ja saad pannkookide või vahvlitega serveerida.. või tee armas üllatus ja kingi väike purgitäis hoopis naabrinaisele!
Küpseta neid sidrunikreemiga minipavlovaid tavalise pühapäeva õhtuks või mõneks erilisemaks sündmuseks, usun, et sööjad kiidavad mõlemal juhul.
Minipavlovad sidrunikreemiga
Prindi retseptKoostisosad
- 2 muna
- 120 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 tl valge veini äädikat või sidrunimahla
- 1 tl maisitärklist
- Sidrunikreem ehk lemon curd:
- 1 suurema sidruni mahl
- 1/2 sidruni peenelt riivitud koort
- 2 muna
- 60 g toasooja võid
- 120 g suhkrut
- Mascarponevaht:
- 150 g mscarpone kreemjuustu või toorjuustu
- 150 ml vahukoort
- 2 tl vanillisuhkrut
- Kaunistamiseks:
- mustikaid
Juhised
Sidrunikreemi valmistamiseks vahusta omavahel toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. Vahusta korralikult läbi. Lisa nüüd sidrunist välja pigistatud mahl.
Vala segu väikesesse potti. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 15-20 minutit kuni segu pakseneb. Tee seda kindlasti pigem tasasel tulel ja varu kannatlikult aega. Lisa nüüd peenelt riivitud sidrunikoor. Alguses on kreem paksema kisselli konsistentsiga, kuid arvesta, et segu pakseneb jahtudes. Säilita külmkapis kaanega purgis.
Pavlovate valmistamiseks keera ahi 160 kraadi juurde soojenema.
Tõsta nüüd toasoojad munavalged vahustamisnõusse, lisa näpuotsatäis soola ja vahusta kergete vahutippude tekkimiseni. Lisa nüüd järkjärgult suhkur ja lõpuks ka vanillisuhkur. Vahusta vähemalt 5-6 min, kuni on tugev vaht. Käsimikseriga natuke kauemgi. Vaht peaks olema sile ja läikiv ja nii tugev, et kui pöörad kausi tagurpidi, siis vaht alla ei vaju 🙂 Lõpuks lisa äädikas ja tärklis, vahusta veel korra kõik läbi.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta plaadile pisikesed beseekuhjad. Silu need lusika või spaatli abiga ümmargusteks pesadeks nii, et keskele jääb kerge lohk.
Tõsta beseed ahju ja keera ahjukuumus kohe 110 kraadi juurde. Küpseta 45 min, keera siis ahi kinni ja lase pavlovatel veel 45 min ahjus kuivada.
Eemalda beseepesad ettevaatlikult paberilt ja tõsta serveerimisalusele.
Vahusta omavahel mascarpone kreemjuust, vahukoor ja vanillisuhkur kreemjaks vahuks.
Tõsta lusikaga igasse pesasse natuke sidrunikreemi ja kata siis lusika või pritskoti abil mascarponevahuga. Peale võid veel natuke sidrunikreemi niristada.
Kaunista koogid mustikatega!
PS! Kui sa teed neid pavlovaid, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole