Fudge on maiustus, millele täpset eestikeelset vastet on raske leida. Selle klassikaline versioon on pehme, hästi magus ja iirisetaoline, mis saavutatakse suhkru, või ja piima üheskoos kuumutamisel ning seejärel jahutamisel. Seejuures peetakse kinni kindlatest temperatuuridest ja ajast.
Siin on aga üks oluliselt lihtsam variant sellest maiustusest! Seda saab teha nii valge, piima kui ka tumeda šokolaadiga. Ka lisanditega võib erinevat moodi katsetada- sisse võib sega pähkleid, seemneid või hoopis küpsisetükke. Äärmiselt lihtne teha, arvestama peab ainult ajaga, mille (peaaegu) fudge külmkapis tahab veeta. Sobib väga hästi kingituseks!
Kasutada võib ka tavalist kondenspiima, kuid kakaoga kondenspiimaga tuleb veel šokolaadisem ja tummisem tulemus! Piisab vaid väikesest tükikesest, et magusaisu mõneks ajaks täis süüa.
Vaja läheb:
250 g JAANI kondenspiima kakao ja suhkruga
185 g tumedat šokolaadi
20 g võid
vanilliekstrakti (0,5 tl)
tšillihelbeid (0,5 tl)
kaneeli (0,5 tl)
Kommentaare pole