Tore on taasavastada need vanad head ja kodused koogid, mille järgi ikka ja jälle igatsus tuleb. Kass Arturi kook on kindlasti üks nendest. Nii puhtad ja lihtsad maitsed ja nii uskumatult nostalgiline!
Selleks, et Kass Arturi valmistamine võimalikult lihtsalt läheks ja iirisekommide paberist lahtikeerutamise vaev ära jääks, kasutasin karamellise tekstuuriga “JAANI” keedetud kondenspiima.
Vaja läheb:
130 g maisipulgakesi
380 g JAANI keedetud kondenspiima (2x190g)
125 g võid
Pane keedetud kondenspiim koos võitükkidega potti ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni saad ühtlase massi. Tõsta maisipulgad suurde kaussi ja vala karamelline mass maisipulkade peale. Sega kõik läbi ja vormi küpsetuspaberi abil pikk “vorst”. Hoia 3 tundi külmkapis ja lõika siis meelepärased koogiviilud.
2 kommentaari
Anonymous
oktoober 14, 2014 at 10:01 e.l.Aitäh, Merilin, vana hea retsepti meeldetuletamise eest! See on tõesti üks mõnus-mõnus maiustamise kook, aitäh! Mirje, vanaemaealine.
Merilin Siimpoeg
oktoober 15, 2014 at 8:42 e.l.On jah, tõeliselt maitsev 🙂