Koogid

Beseerull pashakohupiimaga

See kevadiselt mahlane ja õhuline beseerull valmis sel aastal meie pere lihavõttelauale.🐣☁️☀️

Beseerulli täidab meelas segu vahukoorest ja külluslikust Valio pashakohupiimast. Kreem saab täiendust küpsest mangost ja hapukast passionist. Kõik see kokku on midagi väga erilist. Pistaatsiapähkleid raputasin nii rulli sisse kui ka peale. Nii hea!🌞🥭

Retsept valmis koostöös Valio Eestiga.

Beseerull pashakohupiimaga

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • 7 munavalget
  • 330 g suhkrut
  • 2 spl tärklist
  • 30 g kooritud pistaatsiapähkleid
  • Täidis:
  • 200 ml Valio Alma vahukoort
  • 300 g Valio Alma pashakohupiima
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 küps mango
  • 2 passionit
  • 30 g kooritud pistaatsiapähkleid

Juhised

1

Tõsta toasoojad munavalged suurde vahustamisnõusse ja lisa näpuotsaga soola. Vahusta munavalged pehmete vahutippude tekkimiseni. Hakka järk-järgult suhkrut lisama. Vahusta kuni saad tugeva beseevahu. Lõpuks lisa ka tärklis ja vahusta veelkord kõik läbi.

2

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri besee sellele ühtlase kihina (umbes 2 cm paksuselt).

3

Purusta köögikombainis pistaatsiapähklid ja puista beseele peale pistaatsipähklipuru.

4

Küpseta beseeplaati 175 kraadises ahjus 20 minutit. Mina kasutan pöördõhurežiimi.

5

Tõsta ahjuplaat ahjust välja ja libista besee ettevaatlikult ahjuplaadilt maha. Lase umbes 10 min jahtuda. Tõsta beseele peale teine samasuur küpsetuspaber ja pööra ettevaaltikult besee teistpidi. Eemalda nüüd see küpsetuspaber, mille peal besee küpses. Lase beseeplaadil enne täidisega katmist täielikult jahtuda.

6

Kreemi jaoks vahusta koor pooleldi vahtu ja lisa siis pashakohupiimakreem. Vahusta veel kuni saad koheva kreemi. Lõpus lisa ka sidrunimahl.

7

Määri kreem ühtlase kihina küpsetatud beseeplaadile. Koori mango ja haki väikesteks tükkideks. Tõsta mangotükid kaussi ja sega hulka kahe passioni viljaliha. Jaota mango-passionisegu kreemile laiali. Keera beseerull nüüd ettevaatlikult alumise küpsetuspaberi abil rulli.

8

Serveerides puista peale veel ohtralt pistaatsiapähklipuru. Naudi beseerulli selle valmistamise päeval, sest just samal päeval on selle krõbisev kate kõige parem!😊

PS! Kui sa valmistad seda beseerulli, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri