Lihavõttepasha lagritsamunadega
Prindi retseptKoostisosad
- 1 kg kohupiima (nt Esko talu maitsestamata kohupiima)
- 200 ml vahukoort
- 200 g võid
- 200 g suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 4 muna
- 100 g kuivatatud aprikoose, mangoviile
- 100 g mandleid, metspähkleid
- 1/2 sidruni mahl
- 1/2 apelsini koor
- Kreem:
- 200 g tuhksuhkrut
- 40 g magustamata kakaod
- 30 g toasooja võid
- 75 g toasooja toorjuustu
- Kaunistamiseks:
- lagritsakomme
- hakitud mandleid
Juhised
Sulata või.
Suru kohupiim läbi sõela ja pane potti.
Lisa vahukoor, munakollased, suhkur ja sulatatud või.
Haki kergelt aprikoosid, mango ja pähklid ning lisa ka need koos sidrunimahla ja apelsinikoorega.
Kuumuta segu pidevalt segades keemiseni ja tõsta siis tulelt.
Vahusta munavalged paksuks vahuks ja sega siis alt-üles tõstes teiste ainete hulka.
Vala marliga vooderdatud sõelale ja lase külmkapis üleöö nõrguda.
Kummuta pasha koogialusele.
Kreemi jaoks vahusta sõelutud tuhksuhkur ja kakaopulber toasooja võiga.
Lisa toorjuust ja vahusta ühtlaseks kreemiks.
Määri saadud šokolaadikreem pashale. Kaunista hakitud mandlipuru ja kommidega.
PS! Kui Sa teed seda pashat, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
Kommentaare pole