Koogid/ Töötuba

5 põhjust, miks sa peaks rohkem šokolaadikooke küpsetama

1. Šokolaad paneb su ennast paremini tundma

Šokolaad tõstab sinu tuju. See pidavat isegi suuremat naudingut pakkuma kui suudlemine, sest šokolaad aitab meie organismis vallanduda „heatuju“ hormoonidel ehk endorfiinidel. Ehk siis kui suudelda ei viitsi, tasub šokolaadikooki teha😊.

Ehk siis kui suudelda ei viitsi, tasub šokolaadikooki teha😊.

2. Šokolaad on kasulik emadele ja väikestele beebidele

2015.a. Soomes tehtud uuringus avastati, et šokolaadi söömine vähendab stressi lastootaval emal. Samuti toodi välja, et selliste emade lapsed naeratavad rohkem kui šokolaadi mitte söövate emade lapsed. Noo.. Kes ei tahaks endale rõõmsat ja õnnelikku last!?

Noo.. Kes ei tahaks endale rõõmsat ja õnnelikku last!?

3. Šokolaadilõhn aitab lõõgastuda

…ja paneb inimesi raamatupoodides rohkem ostma- 2013.a. Belgias tehtud uuringus tuli välja, et kui poes on mõnus šokolaadilõhn, siis hakkavad külastajad rohkem raamatuid sirvima, samuti tõuseb raamatute müük üleüldiselt. Eriti ostetakse romantilisi novelle, kus on tegemist toiduga. Siit järeldus- ilmselgelt hakkavad ka kodudes kõige külmemad südamed sulama ja suhted pehmenema, kui oma kõige kallimatele šokolaadikooki küpsetad. Vaata, šokolaadikookide retsepte siit.

Ilmselgelt hakkavad ka kodudes kõige külmemad südamed sulama ja suhted pehmenema, kui oma kõige kallimatele šokolaadikooki küpsetad.

4. Šokolaad on kasulik sinu südamele ja ajule

Šokolaad, täpsemalt kakao sisaldab palju flavonoide ja antioksüdante, mis aitavad vähendada infarktiohtu ja mälu kaotust vanematel inimestel. Seega tükike tumedat šokolaadi (või amps tumedast šokolaadist tehtud šokolaadikooki 😊) iga päev on lausa hädavajalik!

5. Šokolaad sisaldab üle 600 erineva maitseühendi

..,mis eraldavad šokolaadi suurepärast aroomi- just sellepärast ongi šokolaad nii suussulav ja viib su maitsemeeled hetkega seitsmendasse taevasse. Siia võrdluseks võib tuua näiteks punase veini, mis sisaldab vaid 200 maitseühendit.

Kui sul nüüd tekkis tunne, et peaks selle šokolaadiga lähemalt tutvuma ja kodus imelisi šokolaadikooke hakkama küpsetama, siis kirjuta info@koogikontor.ee ja registreeri ennast šokolaadikookide workshopile. Šokolaadikookide workshopid toimuvad 21.oktoobril ja 18.novembril kell 12:00 Treff Stuudios.

Tahad kohe kooki küpsetada? Vaata valikut maitsvatest šokolaadikoogi retseptidest siit.

PS! Kui sa küpsetad Koogikontori šokolaadikoogi retseptide järgi, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri