Keeksid, muffinid ja küpsetised

Mesine aprikoosi-mandli galett

.. ehk teisisõnu magus ja ümmargune aprikoosipirukas krõbeda mandliäärega. Mesimagusat mekki tasakaalustab selle piruka sees hapukas laimimahl ja mahlane aprikoos. See sai üks rõõmsalt kollane pirukas, mida ühe hea pärastlõunase kohvi kõrvale nautida. Vahelduseks aprikoosidele võid proovida seda teha ka õunte, pirnide, ploomide või marjadega.

Retsept ilmus ka Toit&Trend juuli-august numbris.

Mesine aprikoosi-mandli galett

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1 tund

Koostisosad

  • Tainas:
  • 180 g nisujahu
  • 150 g võid
  • 1 spl suhkrut
  • ¼ tl soola
  • Täidis:
  • 500 g aprikoose
  • 60 g vedelat mett
  • ¼ laimi mahl
  • 50 g mandlilaaste
  • 1 muna
  • 1 spl maisitärklist
  • 1 spl tuhksuhkrut

Juhised

1

Sega kokku jahu, suhkur ja sool.

2

Lisa võitükid ja mudi ühtlaseks tainapuruks.

3

Lisa külm vesi ja sega kõik kiirelt ühtlaseks tainaks.

4

Vormi tainapalliks ja mätsi toidukile sisse.

5

Hoia tund aega külmkapis.

6

Lase tainal mõni minut toatemperatuuril olla.

7

Rulli jahusel laual ringikujuliseks nii, et tainas jääks umbes 3-5 mm paksuseks.

8

Sega omavahel 1 spl suhkrut ja maisitärklis. Puista see segu tainale.

9

Poolita aprikoosid ja eemalda kivid.

10

Viiluta aprikoosid ja säti need tainale nii, et tainaringi äärest umbes 3 cm jääks vaba ruumi.

11

Nüüd vala aprikoosid üle laimimahla ja vedela meega ning puista natuke ka mandlilaaste.

12

Tõsta nüüd tainaääred keskele kokku.

13

Klopi lahti munad, pintselda sellega tainaäär ja puista siis üle mandlilaastudega.

14

Küpseta 35-40 minutit 190 kraadises ahjus.

15

Lase 10 minutit jahtuda ja lõika sektoriteks.

16

Eriti hea koos vaniljejäätisega!

PS! Kui sa teed seda galetti, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri