Pühad on küll selleks korraks läbi, aga piparkooke on kindlasti veel paljudes kodudes alles. Üks võimalus on teha nendest mõnus kausimagustoit, kuhu laod kihiti piparkoogipuru, kohupiima- või toorjuustukreemi ja hapukat moosi.
Kui viitsimist on rohkem, valmista hoopis see uhke piparkoogimehikestega šokolaadi-karamellitort, mille valmistamine võtab küll omajagu kaua aega, kuid näeb lõpuks nii ahvatlev välja, et juba silmadega süües saab see hetkega otsa.
Kutsu sõbrad külla, soovi neile head uut aastat ja paku seda ahvatlevat torti. See on ikka tõeline peolaua staar, ma ütlen!
Uhke šokolaadi-karamellitort piparkookidega
Prindi retseptKoostisosad
- 8 muna
- 200 g suhkrut
- 80 g võid
- 200 g nisujahu
- ¼ tl soola
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 175 g tumedat šokolaadi
- Kreem:
- 200 g vaniljekohupiima (mitte pasta)
- 250 g maitsestamata toorjuustu
- 200 ml vahukoort
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 75 g valget šokolaadi
- 1 tl želatiini + 2 spl vett
- 100 g mustsõstraid
- Siirup niisutamiseks:
- 3 spl mustsõstramoosi
- 100 ml vett
- Soolakaramellikaste:
- 30 g võid
- 3 spl fariinisuhkrut
- 70 ml vahukoort
- ¼ tl mereoola
- Katteks:
- piparkooke
- rosmariinioksi
- mustsõstraid või arooniamarju
Juhised
Vooderda 2 x 20 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi küpsetuspaberiga.
Vahusta munad suhkruga. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga.
Sulata väikeses potis või koos šokolaadiga ja lase mõni minut jahtuda.
Lisa šokolaadisegu munavahu hulka. Lisa ka jahusegu ja sega ettevaatlikult kõik ühtlaseks tainaks.
Vala koogitainas võrdselt kahte vormi.
Küpseta 190 kraadises ahjus 35-45 minutit kuni keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.
Jahuta ja eemalda siis vormist.
Lõika koogid kõigepealt tasapinnaliseks ja siis nii, et saad kolm võrdset biskviidikihti.
Tõenäoliselt jääb sul siin biskviiti üle, seda saad näiteks rummikoogi tegemiseks kasutada!
Tee valmis siirup, millega saad kooki niisutada. Selleks kuumuta mustsõstramoos ja vesi väikeses potis.
Tõsta nüüd esimene kiht biskviiti tagasi küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Niisuta mustsõstramoosivedelikuga.
Kreemi valmistamiseks vahusta omavahel toorjuust, kohupiim, vahukoor kergelt vahtu.
Sega želatiin veega ja jäta paisuma.
Sulata valge šokolaad ja lase jahtuda. Sulata nüüd ka želatiin ja jahuta mõni minut.
Nirista sulašokolaad kreemi sisse samal ajal segades. Tee sama želatiiniseguga.
Sega kõik veelkord korralikult läbi.
Määri 1/3 kreemist esimesele biskviidikihile. Kreemi peale puista mõned mustsõstrad.
Tee samamoodi 2 järgmise kihiga. Lase vähemalt 2 tundi külmas seista.
Karamellikastme jaoks kuumuta potis või, suhkur, koor ja sool. Lase 5-7 minutit podiseda.
Kaunista kook karamellikastme, piparkookide ja rosmariiniokstega.
PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole