Tegin ühe imehea ja lihtsa koogi, millega vana aasta heaga ära saata ning põnevusega uut oodata. Koogi sisse läks ohtralt apelsini, halvaad ja oliiviõli. Katteks pehme jogurt, kuhu segasin veel viimaseid suvel sügavkülma pandud metsmustikaid.
Soovin Sulle mõnusat vana aasta lõppu, maiustamiseni järgmisel aastal! 🙂
Apelsini-halvaakook
Prindi retseptKoostisosad
- 2 mahe apelsini
- 4 muna
- 100 ml oliiviõli
- 350 g halvaad
- 2 spl toorsuhkrut
- 50 g täistera nisujahu
- 125 g mandlijahu
- 1 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- Katteks:
- metsmustikaid
- 300 g kreeka jogurtit
- 1 spl mett
- halvaapuru
Juhised
Pese apelsinid hästi hoolega kuuma veega puhtaks.
Lõika noaga apelsini otsatükid ära ja lõika kuubikuteks.
Vala apelsinitükid blenderkannu ja püreesta.
Vala apelsinipüree hulka oliiviõli, munad, suhkur ja väiksemateks tükkideks hakitud halvaa.
Töötle uuesti püreeks.
Sega omavahel jahu, sooda, küpsetuspulber ja sool.
Lisa jahusegu apelsinisegusse ja sega kõik läbi.
Vooderda lahtikäiv koogivorm (21 cm) küpsetuspaberiga ja vala koogitainas vormi.
Küpseta 170 kraadi juures 45-50 minutit.
Lase jahtuda ja eemalda vormist.
Katte jaoks sega jogurti sisse sulanud metsmustikad ja mesi.
Määri jogurtikreem koogile ja puista peale halvaapuru.
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja seda hashtagiga #koogikontor jagada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 🙂
Kommentaare pole