See on üks veidi švipsis tort, mis kattis sel aastal meie pere jõululauda. Rammus ja tummine mustade ploomidega kreemjas toorjuustutort maitses väga hästi! (:
Retsepti idee raamatust “Nadja Viinis”
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g võid
Kate:
500 g vahukoort
300 g toorjuustu
130 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
10 g želatiini
1 apelsin
300 g kuivatatud musti ploome
100 g brändit
200 g metspähkleid
peotäis jõhvikaid
Ploomid võid juba eelmisel õhtul brändi sisse likku panna, siis saad brändisema tulemuse! Vastasel korral pane ploomid vähemalt pool tundi enne brändi sisse.
Sega sulatatud või purustatud küpsistega ühtlaseks massiks ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Aseta vorm külma.
Katte jaoks vahusta vahukoor, toorjuust ja suhkur kõik koos ühtlaseks kreemiks. Lisa apelsinikoor ja vanillsuhkur. Pigista apelsinist mahl välja ja pane želatiinipuru sinna sisse paisuma. Kui saad mahla vähem kui 100 ml, lisa vett. Sulata želatiin madalal kuumusel ja vala siis peene nirena pidevalt vahustades kreemi sisse.
Vala pool kreemi kogusest küpsisepõhjale, jaota peale veidi väiksemaks hakitud ploomid. Seejärel kata ülejäänud kreemiga ja silu pealt ühtlaseks. Hoia torti külmas vähemalt 4 tundi.
Rösti pähkleid 180 kraadi juures 6-7 minutit. Eemalda neilt koor ja haki suure noaga peenemaks.
Eemalda tort vormist ja kaunista ääred ning pealmine osa pähklipuru ja jõhvikatega.
2 kommentaari
Anonymous
detsember 30, 2013 at 9:00 e.l.Millise suurusega koogivorm peaks olema?
Merilin Siimpoeg
detsember 30, 2013 at 5:25 p.l.Pildil olev kook on tehtud 22cm läbimõõduga lahtikäivas koogivormis. Kook tuli üsna kõrge, niiet võiks vabalt olla ka 24 cm.