Koogid

Mandli-šokolaadi brownie

Imehead ja seest niisked gluteenivabad brownie koogikesed, mille valmistamisel kasutasin nii mandlijahu kui ka mandlivõid. Selleks, et maitset natuke jõulusemaks timmida, võid taina sisse lisada ka näiteks kaneeli või kardemoni.

Mandli-šokolaadi brownie

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-7 Valmistusaeg: 45 min Küpsetusaeg: 22 min

Koostisosad

  • 2 muna
  • 65 g rafineerimata suhkrut
  • 60 ml vahtrasiirupit
  • 2 spl kookosõli
  • 2 spl taimset piima
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 100 g mandlijahu
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 3 spl naturaalset kakaopulbrit
  • 1 tl soodat
  • 1/4 tl soola
  • 150 g mandlivõid

Juhised

1

Vahusta omavahel munad, suhkur, siirup, vaniljeekstrakt, sulanud kookosõli, piim ja mandlivõi.

2

Sulata šokolaad vesivannil ja lase mõni minut jahtuda.

3

Sega omavahel mandlijahu, kakao, sooda ja sool.

4

Vala sulanud šokolaad munavahu hulka ja lisa ka jahusegu.

5

Sega kõik ühtlaseks massiks.

6

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse või ümargusse vormi (ca 21 cm läbimõõt).

7

Küpseta 175 kraadises ahjus 20-22 minutit.

8

Küpsetamise aeg sõltub ahjust. Brownie on valmis kui see on seest veel niiske, kuid peale on küpsenud juba kerge krõbe kiht.

Notes

Mandlivõi tegemiseks rösti kõigepealt mandleid 180 kraadises ahjus 7-8 minutit. Lase täielikult maha jahtuda. Vala mandlid köögikombaini ja lisa ka natuke soola. Töötle mandlid kreemjaks.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri