See kook valmis juba mõned magusad kuud tagasi, mil tähistasime Vabariigi aastapäeva, kuid see sobib hästi ka teiste tähtpäevade puhul. Koogis kohtuvad eestlastele omane kamajahu, mahlased mustikad, magus valge šokolaad ja kreemjas kohupiima-hapukoorekreem. Lihtne ja nii hea!
Kohupiima asemel võid siin koogis kasutada ka maitsestamata toorjuustu. 🙂
Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu.

Kohupiimakook kamajahu ja mustikatega
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 150 g kaeraküpsiseid
- 70 g võid
- Kate:
- 300 g kohupiimapastat
- 200 g hapukoort
- 250 g valget šokolaadi
- 50 g kamajahu
- 2 sl sidrunimahla
- 100 g mustikaid
- Kaunistamiseks:
- 100 g mustikaid
- 1 sl kamajahu
Juhised
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu vormi põhja. Tõsta vorm külmkappi.
Tükelda valge šokolaad ja sulata vesivannil. Lase mõned minutid jahtuda.
Sega omavahel toasoe kohupiim, hapukoor ja vanill. Lisa sulanud šokolaad peene nirena kreemi hulka samal ajal segades.
Sega nüüd kreemi hulka ka kamajahu. Jaota 100 g mustikaid küpsisepõhjale laiali. Seejärel vala peale täidisekreem ja silu ühtlaselt laiali.
Hoia kooki 4-5 tundi külmkapis. Enne serveerimist puista peale veel veidi kamajahu ja kaunista mustikatega.
Kui oled sidrunisemate kookide austaja, siis lisa koogikreemile kindlasti ka veidike peenelt riivitud aromaatset sidrunikoort.
PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole